Hokej v číslech: Smoleňák je správným lídrem. Řádí okolo brankoviště

Foto: Martin Voltr

Mountfield vstoupil do sezony vynikajícím způsobem, když za pět odehraných zápasů nasbíral čtrnáct z patnácti možných bodů. Ještě tedy nepoznal hořkost porážky.

A pokud se na něco Hradec Králové mohl při startu extraligy spolehnout, byly to hlavní opory. Jednou z nich je kapitán Radek Smoleňák.

Během letošního ročníku jsme se už věnovali v této rubrice dvěma dalším hvězdám Mountfieldu: Filipu Hronkovi a Jakubu Orsavovi.

Zapomínat by se nemělo ani na lídra tohoto týmu Radka Smoleňáka. Při pohledu na kanadské bodování extraligy ho najdeme v první desítce v závěsu za Jakubem Orsavou, když si Smoleňák prozatím připsal šest bodů v pěti zápasech. Čtyřikrát se prosadil gólově a ve střelecké tabulce mu patří dělené druhé místo.

Právě s Orsavou a také Lukášem Cingelem vytvořil Smoleňák velice kvalitní formaci. Hradec Králové se může elitním prvním útokem vskutku pyšnit.

Společně stihlo toto trio při hře 5 proti 5 odehrát necelých 49 minut, ve kterých si vedlo opravdu náramně. Soupeře za tento čas přestříleli 43:37, z toho 20:12 z prostoru slotu.

V kolonce vstřelených a obdržených branek pak má tato trojice bilanci 5:0! Sám Smoleňák byl na ledě dokonce u sedmi vstřelených gólů při hře 5 na 5 a u žádného obdrženého.

I jeho bilance střeleckých pokusů je velice solidní – 54,4 %. Z prostoru slotu pak ještě lepší – 59,6 %! A jak můžeme vidět, Smoleňák se střelecky hodně činí i sám:

Mapa střeleckých pokusů Radka Smoleňáka. Červenou barvou jsou značeny jeho vstřelené góly. Celkově si Smoleňák připsal už 23 pokusů.

Mapa střeleckých pokusů Radka Smoleňáka. Červenou barvou jsou značeny jeho vstřelené góly. Celkově si Smoleňák připsal už 23 pokusů.

Velice známou devízou Smoleňáka je jeho hra kolem brankoviště. Právě z tohoto prostoru vstřelil všechny čtyři góly (červené body na mapě).

Celkově Smoleňák zaznamenal už 23 střeleckých pokusů, což ho v týmu řadí na druhé místo za Filipa Hronka. Z prostoru slotu je to ale právě Smoleňák, kdo nejčastěji z týmu střílí. Nasbíral z tohoto prostoru hned čtrnáct pokusů v pěti zápasech.

Radek Smoleňák tak opravdu působí jako správný lídr, který se nebojí chodit do nebezpečných míst a Hradec Králové z toho profituje.

Stejně jako ze hry jeho spoluhráčů, a na začátku sezony tak Mountfield patří k nejlepším týmům.

Partneři Mountfieldu HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz