Co bude s FAČR? Morava posílí svou moc, najít nové vedení si vyžádá čas, tvrdí Hrabě

Stanislav Hrabě Stanislav Hrabě
22. 10. 2020 6:31
Po zatčení druhého místopředsedy Romana Berbra zůstala Fotbalová asociace České republiky ochromena. Její šéf Martin Malík už odvolal komisi rozhodčích, na své funkce rezignovala i Dagmar Damková a další události budou pravděpodobně následovat. Odpovědi na otázky klíčové pro budoucnost vrcholné organizace českého fotbalu nabízí renomovaný fotbalový novinář Stanislav Hrabě.
Valná hromada FAČR v prosinci 2017
Valná hromada FAČR v prosinci 2017 | Foto: Milan Kammermayer

Je výkonný výbor nadále fungující?

ANO. 

Zatčením Romana Berbra, místopředsedy za Čechy, a jeho následným odstoupením ze všech pozic, stejně jako rezignací členky výkonného výboru Dagmar Damkové se rozhodovací pozice asociace neoslabuje. Proti FAČR jako právnické osobě jako v kauze bývalého předsedy Miroslava Pelty žaloba vedená není, výkonný výbor má nyní deset členů, je usnášeníschopný.

Na důležité dokumenty jsou ovšem zapotřebí podpisy dvou statutárních osob, dosud si předseda Martin Malík a místopředseda za Čechy Berbr vystačili sami. Nyní bude potřeba zapojit i místopředsedu za Moravu Zdeňka Zlámala, přičemž vztahy - i personální - mezi oběma komorami jsou napnuté.

 

Právě se děje

Další zprávy