Logo regionálního portálu regionzidlochovicko.cz

FOTO: Letošní ročník soutěže Grand Prix architektů vyhrála Městská hala v Modřicích

Veronika Miškaříková
čtvrtek 22.10.2020



Velkou modrou kostku za vítězství v soutěži Grand Prix architektů neboli Národní ceně za architekturu si letos odnesla Městská hala Modřice. V letošním 27. ročníku se kromě hlavní ceny udílely také ceny v kategoriích novostavba (Kostel Blahoslavené Marie Restituty, Brno), rekonstrukce (sídlo firmy LASVIT, Nový Bor), rodinný dům (rodinný dům v údolí Dyje ve Znojmě), architektonický design a rekonstrukce (památník Jana Palacha ve Všetatech), interiér (House of Wine, Znojmo), urbanismus (revitalizace pražských náplavek), krajinářská architektura a zahradní tvorba (Tree House, Hrusice) a šetrná stavba (základní škola AMOS pro Psáry a Dolní Jirčany).

Městská hala v Modřicích je vskutku unikátní dílo. Krom víceúčelového hřiště v ní najdete bazén, posilovnu, zrcadlový sál, restauraci a ubytování. Budova je také propojena podzemní chodbou s místní základní školu. Do budoucna by hala měla sloužit nejen jako sportovní ale i jako komunitní centrum.

Se stavbou se začalo na podzim roku 2018, dokončena byla na konci roku 2019. Celkové investiční náklady se vyšplhaly na 189 milionů bez DPH. Autoři projektu jsou Vojtěch Sosna, Jakub Straka, Jáchym Svoboda z Ateliér bod architekti, hlavním inženýrem projektu je Jan Svoboda.

 

Zdrojem fotografií je web Městské haly Modřice.

TOP
MIKO Neslovice s.r.o. nabízí práci na pozici Strojník UNC, stavební dělník v obci Neslovice

Strojník UNC, stavební dělník

MIKO Neslovice s.r.o. Neslovice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP, DPP, práce na IČO). ➤ Přijmeme:  strojníka UNC, ( popř. JCB 3CX) stavebního dělníka.Tel:602 772026,606 421419 dobrá platové podmínky, víkendy…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama