Hlavní obsah

Ponížený Real! Pokořil ho tým zničený koronavirem. Beru to na sebe, prohlásil Zidane

Praha

Ostuda, ponížení. A spousta dalších podobných výrazů. Fotbalový Real zažil jeden z nejhorších večerů své historie. Ve středečním duelu Ligy mistrů totiž doma padl 2:3 Šachtaru Doněck, který přijel do Madridu bez 13 hráčů prvního týmu, kteří se nakazili koronavirem. Ukrajinský mistr si musel vypomoct hráči z mládežnických celků.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Real Madrid - ŠachtarVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Neviděl jsem na hřišti tým, jaký jsem chtěl. Pokud se tohle stane, jde o chybu trenéra. Hráli jsme špatně, na mě bylo, abych našel řešení. Což se mi nepovedlo. Beru porážku na sebe, jsem za ni zodpovědný," sypal si popel na hlavu kouč Zinedine Zidane.

Jeho tým byl v poločase na ručník, s ukrajinskými „mládežníky" prohrával 0:3. Tři góly v úvodním dějství inkasoval Real v duelu Ligy mistrů poprvé od září 2005. Bez zraněného kapitána Sergia Ramose byla jeho defenzíva v troskách. Góly Modriče a Viniciuse Juniora po přestávce mu daly naději, ale i přes mocný finiš Bílý balet senzačně padl. V nastavení se sice trefil Valverde, kvůli ofsajdu ale gól neplatil.

„Zasloužíme si kritiku všichni. Ve druhém poločase jsme šli nahoru, tým naplno zapnul. Bohužel výsledek se zvrátit nepodařilo," smutnil Zidane, jehož mužstvo dostalo po víkendové porážce v La Lize s Cadizem (0:1) další tvrdou ránu.

Real v Lize mistrů prohrál potřetí v řadě, což se mu přihodilo naposledy před 30 lety. Omluvou pro něho není, že s ohledem na sobotní ligové El Clasico s Barcelonou šetřil Zidane některé opory. „Hrajeme každé tři dny, rozhodl jsem se pro tento krok. Nevyšel. Teď musíme najít způsob, jak se znovu stát silnými a zase vítězit," podotkl Zidane.

Foto: Juan Medina, Reuters

Zinedine Zidane nemohl být s výkonem svého týmu spokojen

Šachtar přepsal národní historii. Stal se prvním ukrajinským klubem, který pokořil Real na jeho půdě. Dopomohl mu k tomu výrazně teprve 19letý brankář Trubin, jenž se stal druhým nejmladším gólmanem, který kdy nastoupil proti Realu v Lize mistrů.

„Nemůžu ani uvěřit, jak skvělý výsledek jsme uhráli. Máme spoustu hráčů mimo hru, museli jsme v sestavě hodně improvizovat. Podle toho jsme naplánovali naši taktiku, hráči ji naplnili naprosto fantasticky. Od první do poslední minuty jsme byli jednotným týmem," zářil trenér Luis Castro.

Reklama