Ve čtvrtek vstup do Evropy proti Beerševě | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek vstup do Evropy proti Beerševě

Sešívaní ve čtvrtek od 18:55 vstoupí do skupinové fáze Evropské ligy. Prvním soupeřem jim bude domácí Hapoel Beerševa.

Sešívaní se po téměř třech letech vrací do Izraele. Ve čtvrtek od 18:55 je čeká první utkání skupiny C Evropské ligy proti vítězi izraelského poháru Hapoelu Beerševa, který je přivítá ve svém alternativním domově, na stadionu ha-Mošava v Petach Tikvě.

Beerševa v posledním předkole Evropské ligy vyřadila při své cestě do skupiny českého vicemistra Plzeň, což podle trenéra jednoznačně vypovídá o kvalitě našeho soupeře. „Plzeň patří ke špičce české ligy a na hřišti Beerševy prohrála, a to tak že jednoznačně. Domácí neproměnili ještě několik akcí jeden na jednoho. Je to pro nás varování, na druhou stranu je pro nás dobré, že jsme je viděli, protože hráli relativně nedávno s českým týmem,“ naznačil Jindřich Trpišovský, že mu zápas s plzeňskou Viktorií posloužil jako užitečný studijní materiál.

Obdobně vnímá výhodu nedávné konfrontace s českým fotbalem i David Hovorka. „O soupeři nám napověděl zápas s Plzní. Je jenom na nás, jak moc toho využijete, a jak dobře vstoupíme do utkání. Beerševa nám ukázala, že je velmi nebezpečná dopředu a umí potrápit i kvalitní soupeře,“ uvědomuje si střední obránce sešívaných.

Na cestě do skupiny ovšem Beerševa nenarazila jen na Plzeň. Její pouť začala hned v prvním předkole. Před Plzní musela porazit gruzínské Dinamo Batumi, albánské Laci a skotský Motherwell. „Jsou to vesměs zkušení, urostlí, převážně domácí hráči. Jsou silní v osobních soubojích a ve vzduchu. Do útoku přivedli hráče z Jižní Ameriky, dále mají dvě šikovná křídla, která už dlouho hrají izraelskou soutěž. To jsou zase výborní hráči jeden na jednoho, běhaví a rychlí,“ popsal Jindřich Trpišovský, jaký tým sešívaní očekávají.

David Hovorka čeká i kvůli této typologii hráčů taktiku soupeře se zataženou obranou a snahou o okamžitý přechod do útoku při zisku balonu. „Hrají v defenzívě převážně v bloku a čekají na nebezpečně rychlé protiútoky, na které si musíme dát pozor,“ ví moc dobře.

Utkání odvysílá v přímém přenosu Nova Sport 1, studio startuje v 18:20.

Preview před Beerševou je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články