Beer Ševa má v týmu pozitivně testované hráče. Můžou hrát i proti Slavii

Sport ČTK Sport, ČTK
Aktualizováno 22. 10. 2020 14:41
Za fotbalisty Hapoelu Beer Ševa mohou ve večerním utkání 1. kola Evropské ligy proti pražské Slavii nastoupit i hráči, kteří měli pozitivní výsledek povinného testu na koronavirus před zápasem. Duelu se smí zúčastnit i nakažený trenér Yossi Abukasis. Podle izraelského klubu nejde o nově nemocné, proto Hapoel dostal svolení od Unie evropských fotbalových asociací (UEFA).
Jaroslav Tvrdík.
Jaroslav Tvrdík. | Foto: Milan Kammermayer

Beer Ševa stejně jako ostatní účastníci soutěže musela absolvovat povinné odběry nařízené před každým zápasem UEFA. Pozitivní test měli záložník Josué, který 1. října zařídil proměněnou penaltou výhru Beer Ševy 1:0 nad Plzní ve 4. předkole Evropské ligy, obránce Loai Taha a náhradní brankář Raz Rahamim. Stále nakaženi jsou také hlavní trenér Abukasis a jeho asistent Elyaniv Barda. Další tři hráči měli hraniční výsledek testů, uvedl klub.

Podle Hapoelu nejde o nové případy koronaviru v týmu. Všichni nakažení měli pozitivní test už před několika dny a údajně již absolvovali povinnou karanténu v Izraeli.

Předseda představenstva pražské Slavie Jaroslav Tvrdík upozornil, že se středečního předzápasového tréninku zúčastnili i hráči s pozitivním testem. Nakažený trenér pak podle něj bez roušky absolvoval tiskovou konferenci.

"Jako prezidenta klubu mě bez předložení covid negativního testu od UEFA na stadionu organizátor UEFA nepustil ani do autobusu. Soupeřův trenér jde s pozitivním UEFA testem na TK bez roušky a pozitivní hráči s týmem trénují na předzápasovém tréninku. Zvláštní doba," uvedl na twitteru Tvrdík.

Dodal, že Hapoel požádal UEFA o výjimku. "Protože již nejsou infekční a jsou ve stadiu uzdravování se. Opravdu jsem zvědav, jak se k tomu precedentu UEFA postaví," doplnil Tvrdík.

Hapoel krátce nato na sociálních sítích uvedl, že všichni hráči a trenéři se mohou dnešního utkání zúčastnit. "Budeme se již nyní soustředit hlavně na samotné utkání. Věříme, že UEFA a izraelská hygienická služba garantují zdravotní bezpečnost utkání," reagoval Tvrdík. "Tohle nás nerozhodí ani nezastaví, jsme v dobré náladě," doplnil a přidal fotografii s trenérem Pražanů Jindřichem Trpišovským.

S koronavirovými problémy před zápasem zápolí oba soupeři. Slávisté postrádají defenzivního univerzála Tomáše Holeše a dalšího nejmenovaného hráče a nakaženi jsou i dva členové realizačního týmu.

Fotbalová republika, díl pátý: Rváčov | Video: Sport
 

Právě se děje

Další zprávy