Chytrá domácnost | Google Asistent

Asistent Googlu možná zareaguje i bez „OK Google.“ Na YouTube koluje video

Jistý Jan Boromeusz zveřejnil na YouTube krátké video s displejem Nest Hub Max od Googlu. Ten je vybavený hlasovou asistencí, přičemž doposud platilo, že aby začala asistentka poslouchat, bylo třeba ji aktivovat zvoláním: „OK Google,“ případně: „Hej Google.“

Boromeusz ale ve videu, pokud je tedy pravé, ukazuje testovací funkci „Blue Steel.“ Jak se k ní dostal, nepíše, nicméně jeho Hub Max je zřejmě v režimu betaverze s funkcemi, které se ještě k ostatním nedostaly.

S aktivní funkcí Blue Steel, což je mimochodem odkaz na komedii Zoolander, se stačí k displeji přiblížit, načež asistentka začne automaticky poslouchat. To znamená, že s ní lze diskutovat bez potřeby zvolání aktivačního výrazu. Tím je z bezpečnostního hlediska samotné přiblížení osoby k zařízení, kterou nejspíše detekuje ultrazvukový dálkoměr uvnitř krabičky.

Dočkají se v dohledné době majitelé i ostatních Nestů? Ars Technika je v tomto směru skeptická, firma totiž zatím nic podobného nezmínila a může se jednat jen o jeden z mnoha A/B testů nebo nakonec i uniklé interní sestavení.

Diskuze (5) Další článek: Bitcoin se probudil. Cena šplhá vzhůru a je nejvyšší za poslední rok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,