Nebyl to špatný zápas, prohlásila Plíšková. V Ostravě dohrála jako poslední z Češek

Sport ČTK Sport, ČTK
22. 10. 2020 18:10
Tenistka Karolína Plíšková skončila na halovém turnaji okruhu WTA v Ostravě ve druhém kole. Druhá nasazená hráčka, která měla v úvodním kole volný los, prohrála s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou 6:4, 4:6 a 3:6. Pro české zástupkyně tak turnaj J&T Banka Ostrava Open 2020 ve dvouhře skončil.
Karolína Plíšková
Karolína Plíšková | Foto: Reuters

Do dvouhry zasáhlo sedm domácích hráček. Karolína Muchová a kvalifikantka Barbora Krejčíková vypadly rovněž ve druhém kole, Barbora Strýcová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová dohrály v prvním kole.

Petra Kvitová se v týdnu před turnajem odhlásila, protože ukončila sezonu. Markétu Vondroušovou do hry nepustil pozitivní test na covid-19.

Plíšková hrála první turnaj po vyřazení ve druhém kole Roland Garros a v prvním setu díky brejku z páté hry sadu získala. Ještě na začátku druhé sady šla do brejku na 2:1, Ruska si pak vzala pauzu na ošetření a vzápětí získala servis zpět. Dobře podávala a dlouhými míči nepouštěla Češku k aktivnější hře.

V koncovce druhé sady Plíšková stihla jeden brejk smazat, ale pak znovu neudržela podání. Na začátku třetí sady prohrávala šestá hráčka světa Plíšková rychle 0:3, sice snížila na 3:4 a podávala, ale o servis přišla čistou hrou. V následujícím gamu kvalifikantka Kuděrmětovová ukončila zápas desátým esem.

"Nebyl to špatný zápas, ale špatně dopadl. Ona hraje rychle, vabank, někdy jí to tam spadne a někdy ne. Její hra mi úplně nesedí. Byly tam i dobré výměny, dobré chvilky a prostě to dopadlo takhle. Zbytečné nad tím přemýšlet víc," řekla Plíšková, která se po prvním setu zhoršila na servisu. "To byl asi největší rozdíl," dodala.

Muchová prohrála se sedmou nasazenou Elise Mertensovou z Belgie ve dvou setech 4:6 a 2:6. Muchová mohla stejně jako v úvodním kole sebrat soupeřce podání hned v první hře, ale nevyužila ani jeden ze čtyř brejkbolů. "Měla jsem dva na raketě a nedohrála to, to asi rozhodlo první set," řekla Muchová v České televizi.

O dvě hry později měla další šanci prorazit Mertensové servis a znovu neuspěla. Ve zbytku utkání už se k brejkbolům nedostala. "Servírovala dobře a já jsem na returnu nezářila," přiznala Muchová, která přišla o podání a tím i o první set v desáté hře.

Ve druhé sadě už byla Belgičanka lepší. "Určitě jsem mohla zahrát líp, víc bojovat, ale nemohla jsem to v sobě probudit," hodnotila čtyřiadvacetiletá Muchová.

Ons Džabúrová z Tuniska porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou dvakrát 6:4 a ve čtvrtfinále je letos popáté. Přemožitelka Barbory Strýcové z 1. kola Džabúrová letos hrála mimo jiné i čtvrtfinále Australian Open. O první semifinále v roce se v pátek utká s Řekyní Marií Sakkariovou, která vyřadila turnajovou jedničku Elinu Svitolinovou.

Obrat se povedl Aryně Sabalenkové z Běloruska. Turnajová trojka už prohrávala s americkou kvalifikantkou Cori Gauffovou ve třetím setu 2:5, ale nakonec uspěla v tie-breaku a zápas vyhrála 2:6, 7:5, 7:6 (7:2).

Šestnáctiletá Gauffová dvakrát podávala ve třetím setu na výhru, ale Sabalenková agresivní hrou vyřazení odvrátila a vyhrála za dvě a čtvrt hodiny. "Výborně se pohybovala a těžko se proti ní výměny ukončovaly. Na stav jsem nemyslela a hrála míč po míči," řekla světová dvanáctka, která mečbol proměnila esem. Ve čtvrtfinále bude hrát s další kvalifikantkou Sarou Sorribesovou ze Španělska.

V semifinále čtyřhry jsou Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou po výhře nad švýcarsko-polským párem Jil Teichmannová, Magda Linetteová 6:4, 2:6 a 10:5 v super tie-breaku, v kterém rychle vedly 7:0. "Hodně nám pomohlo, že jsme super tie-break dobře začaly. Jsme rády za postup," řekla Krejčíková.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Ostrava Open 2020 (tvrdý povrch, dotace 528.500 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Kuděrmětovová (Rus.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 4:6, 6:4, 6:3, Mertensová (7-Belg.) - Muchová (ČR) 6:4, 6:2, Sabalenková (3-Běl.) - Gauffová (USA) 1:6, 7:5, 7:6 (7:2), Džabúrová (Tun.) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Linetteová, Teichmannová (Pol./Švýc.) 6:4, 2:6, 10:5.

 

Právě se děje

Další zprávy