Hlavní obsah

Aerolinky nabízejí lety s překvapením. Cíl zjistí pasažéři krátce před cestou

Novinky, Michael Švarc

Aerolinky Air New Zealand chtějí v lidech opětovně vzbudit zájem o cestování. Nabízejí proto lety s překvapením, u kterých si pasažéři zaplatí určitou fixní částku, ale prakticky do poslední chvíle nevědí, kam se vydají. Tedy s výjimkou toho, že se budou pohybovat na území Nového Zélandu, protože prakticky nikam jinam nemohou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cestovatelé dostanou prostřednictvím aerolinek celou dovolenou, mohou si vybrat ze tří různých balíčků, jejichž cena poté určí kvalitu služeb, ubytování a tak dále. Rovněž si vyberou datum a označí jednu z 20 novozélandských destinací, která je ani trochu nezajímá.

V nabídce jsou například města Napier nebo Dunedin. Na místě si potom u partnerské společnosti mohou pronajmout auto a prozkoumat okolí své destinace. O té se dozvědí dva dny před odletem.

Nabídka se vztahuje aktuálně pouze na Nový Zéland, obyvatelé země totiž prakticky nikam jinam nemohou. Museli by buď do karantény, nebo podstupovat jiná opatření.

Novozélanďané mají nejsilnější pas světa. Pomohla jim k němu pandemie

Cestování

Na domácí cestování ovšem aktuálně neplatí žádná omezení. Nový Zéland je poměrně premiantem, co se týče koronavirové nákazy. V červnu byla zrušena všechna opatření, země zaregistrovala podle serveru CNN 1531 potvrzených případů a jen 25 úmrtí souvisejících s nemocí covid-19.

Novozélandské hranice zůstávají pro cizince uzavřené, proto jsou obyvatelé nabádáni, aby pomohli nakopnout domácí cestovní ruch zasažený krizí. Turistická centrála si vyžádala asistenci vlády a navrhla, že by Novozélanďané mohli dostat jakousi kreditní kartu s penězi, které by se daly využít na nejrůznější aktivity či pobyty v hotelech.

Nejstarší novozélandský národní park nadchne vulkány i jezery

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám