Nevěděl jsem, že jdu do restaurace. Jestli si to veřejnost přeje, tak rezignuji, řekl Prymula

KAUZA PRYMULA

Nevěděl jsem, že jdu do restaurace. Jestli si to veřejnost přeje, tak rezignuji, řekl Prymula 1
Domov
Echo24
Sdílet:

Jestli si to veřejnost přeje, tak klidně rezignuji, řekl ministr zdravotnictví Roman Prymula v návaznosti na aféru, kdy byl přistižen on a šéf poslanců hnutí ANO v restauraci, které mají být zavřené. Prymula pro Respekt uvedl, že neprovedl nic špatného.

„Já si myslím, že jsem toho zase tolik neprovedl. Na ministerstvu jsem do 21:30 a pak jsem byl pozván na schůzku. Jestli jsem něco porušil, tak jen to, že jsem roušku při nasedání do auta. Nejel jsem tam za účelem stravování, ale za účelem jednání,“ řekl Prymula v rozhovoru pro týdeník Respekt.

Ministr dle svých slov neměl tušení, že míří na schůzku do restaurace, prý dostal jen adresu. „Já jsem to nevěděl, kde je ten salónek. Já jsem tam přijel a posadil jsem se tam,“ popsal Prymula s tím, že nechce prozrazovat, kdo další se kromě něj a Faltýnka účastnil. „Já nechci říkat jména, nemám jejich souhlas, abych zveřejňoval jména. Roušku jsme po dobu jednání neměli, protože tam byly neustále nějaké nápoje, při jejichž konzumaci rouška být nasazená nemusí“ řekl Prymula.

Účelem jednání byla podle Prymuly vládou přijatá opatření. „Bavili jsme se o tom, jak vypadá situace, jakým způsobem máme komunikovat, co bych například já měl zlepšit v komunikaci,“ řekl Prymula. Schůzku označil za urgentní a řekl, že probírané věci nešlo vyřešit například po telefonu. Zda byl na místě například PR tým premiéra Andreje Babiše Prymula sdělit odmítl.

Přesto ministr připustil, že by mohl dát svou funkci k dispozici. „Pokud si to bude veřejnost přát, tak klidně rezignuji,“ řekl Prymula s tím, že o tomto tématu bude jednat s předsedou vlády Babišem. Prymula je dle svých slov připraven nést důsledky.

Prymula podle vicepremiéra a šéfa Ústředního krizového štábu Jana Hamáčka (ČSSD) ztratil kvůli nedodržení vládních nařízení veškerou důvěryhodnost. Nemůže proto pokračovat jako ministr, uvedl Hamáček. Podle deníku Blesk byl ministr ve středu pozdě večer navzdory platnému zákazu v restauraci. Hamáček to považuje za pohrdání vůči tisícům lidí v první linii. Pro Prymulovu demisi je také další sociální demokrat – ministr kultury Lubomír Zaorálek.

„Pravidla platí bez pardonu pro všechny. Pan ministr Prymula a pan (šéf sněmovního klubu) Jaroslav Faltýnek musí vysvětlit, co pohledávali uprostřed nouzového stavu v restauraci, která má být zavřená. Navíc ignorovat nošení roušky je absolutní výsměch občanům naší republiky, je to jednoznačně neomluvitelné selhání. Je nemožné, aby vládu a vládní koalici reprezentovali lidé, kteří nerespektují vládní nařízení,“ uvedl Hamáček.

 

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články