Vdově po slavném režisérovi Jiřím Menzelovi (†82), jenž se na věčnost odebral počátkem září tohoto roku, totiž připomněl facebook fotku, kterou sdílela na sociální síti před dvěma lety. A velice ji zasáhla. „Tak moc se mi stýská... Neuměla jsem si představit, jak moc to bude bolet. Ale vzpomínky nám už nikdo nevezme!“ napsala Olga Menzelová ke snímku, na němž pózuje společně s manželem a dcerkami u stolu s popiskem „večeře v 10 lidech na uvítanou. Zase spolu u jednoho stolu. Připíjíme na zdraví.“

Oscarový režisér, jenž stojí za takovými snímky, jako byly například Ostře sledované vlaky, Rozmarné léto či Postřižiny, byl tehdy po několika dlouhých měsících strávených v rehabilitačních centrech konečně propuštěn do domácí péče své ženy Olgy.

Do těchto lékařských zařízení se dostal poté, co zkolaboval v důsledku vážné meningokokové infekce, absolvoval několik operací a nějaký čas strávil dokonce i v umělém spánku. Z nemocnice byl převezen na kliniku na Malvazinkách a posléze do Berouna, kde se zotavoval, než si jej Olga mohla vzít zase k sobě zpátky.

VIDEO: Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82)

Video
Video se připravuje ...

Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82) Instagram

Přestože na fotce tehdy všichni zářili štěstím, a nejširší úsměv měl na tváři hlavně Menzel, jelikož jak se říká, rodinné prostředí a přítomnost milující rodiny je vždycky tím nejlepším lékem, následky vážné nemoci si však nesl až do hořkého konce. Ten byl podle některých jeho přátel spíše vysvobozením – třeba podle herce Zdeňka Svěráka (84), který zazářil například v Menzelově populární komedii Na samotě u lesa. „Už to nebylo k životu. Je to milosrdná smrt,“ řekl o jeho skonu představitel Oldy Lavičky pro Českou televizi.

Přestože má jistě pravdu, jelikož vždy aktivní a činorodý Menzel strávil zbytek svého života upoután na lůžko, i tak po něm však zůstala zdrcená vdova a dvě malé truchlící dcerky, Eva Marie (5) a Anička Karolína (11). Starší holčička sice nebyla jeho, vzešla z Olžina krátkého vztahu s kameramanem a režisérem Jaroslavem Brabcem (66), ale on ji miloval, jako kdyby byla.

Menzelová ke vzpomínce na zesnulého manžela připojila rovněž dojemnou píseň As Time Goes By z filmu Casablanca, dramaticko-romantického snímku z roku 1942. „Naše oblíbená…“ dodala.

VIDEO: LESK! Během kremace Menzela zůstala vdova na smutek sama. A Čenský potvrdil vážná zranění

Video
Video se připravuje ...

Během kremace Menzela zůstala vdova na smutek sama. A Čenský potvrdil vážná zranění Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
57 fotografií