Hyundai nabízí firmám dotace na nákup elektromobilů, až 200 000 Kč

Jako reakci na zrušení plánované VI. dotační výzvy Ministerstva průmyslu a obchodu „Nízkouhlíkové technologie – Elektromobilita“ přináší Hyundai vlastní dotační program, který při nákupu elektromobilu může firemním zákazníkům ušetřit až 200 000 Kč.

Elektromobily Hyundai Kona Electric a Hyundai Ioniq Electric
foto: Hyundai

Nabídka je určena pro firmy či podnikatele poptávající jeden až pět elektromobilů Hyundai. Ti mohou vybírat z modelů Kona Electric 39 kWh a Kona Electric 64 kWh nebo Ioniq Electric.

Možnost dotaci získat je skutečně snadný – Hyundai ji svým firemním zákazníkům poskytne automaticky, a odpadá tak stres s papírováním, nebo náklady při vyřizování žádosti. Nabídka navíc platí i pro zákazníky sídlící v Praze.

Firemní dotace na nákup elektromobilů Hyundai Ioniq a Kona Electric

Firemní dotace na nákup elektromobilů Hyundai Ioniq a Kona Electric
foto: Hyundai

Nabídka je časově limitovaná a platí do konce roku 2020, nebo do vyprodání zásob. Není kombinovatelná s prémií a benefity v rámci limitované nabídky Czech edition ani standardními fleetovými cenami.

tisková zpráva

50 Comments on “Hyundai nabízí firmám dotace na nákup elektromobilů, až 200 000 Kč”

      1. „Ferrari proto zahájilo interní vyšetřování problému,
        „Ferrari proto zahájilo interní vyšetřování problému, které poukázalo na chybu ve výrobním procesu dodavatele. Ta se měla vztahovat k nevyčištěné oblasti lepení skla na karoserii, což může v důsledku vést k jeho postupnému odlepování.“

        Ale nečetl jsem v tom článku, že by to sklo někomu opravdu i odpadlo.

  1. Další garažové letadlo ve vzduchu
    Homemade Electric

    Další garažové letadlo ve vzduchu
    Homemade Electric Airplane MK4 Peter Sripol

    https://www.youtube.com/watch?v=hp7JcmwKQcU

    BRM AERO, s.r.o. (Bristell)
    Ambice jedno s prvních elektroletadel s homologací na trhu
    On-line Airshow 2020: Bristell má „dospělé“ letadlo B23 a nový hornoplošník (www.airzone.tv)
    https://www.youtube.com/watch?v=y5IRxYg_UiM

    1. Za mě paradoxně dostal Fiat 500e adekvátní elektrickou
      Za mě paradoxně dostal Fiat 500e adekvátní elektrickou výzbroj pro danou kategorii. (dojezd 200 mil WPLT, rychlé nabíjení, 11kW OBC, slušná dynamika). Design nehodnotím, ano cena je značná, ale toto vozidlo už neomezuje uživatele kvůli elektrické výzbroji a hlavně do budoucna už nebude pro výrobce cesty zpět v podobě osekání elektrické výzbroje. Jen škoda, že tu toto nebylo standardem už před 5 lety.

  2. off
    mimochodem
    „Na území republiky není pozorováno půdní

    off
    mimochodem

    „Na území republiky není pozorováno půdní sucho a to i v hlubší vrstvě do jednoho metru, kterou modelujeme. Na více než 98 procentech území je dokonce více půdní vláhy, než je obvyklé. Na 70,8 procenta území je to o více než 20 mm a na 4,1 procenta území dokonce více než o 80 mm půdní vláhy více, než je obvyklé pro tyto dny. Uplynulé deště způsobily, že povrchová vrstva do 40 cm je až na pár výjimek zcela nasycena“
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nasyceni-pudy-povodne-pocasi.A201021_090726_domaci_jech?zdroj=vykuk_obecny

      1. Proto jsme naší studni odlehčili jímáním dešťovky pro
        Proto jsme naší studni odlehčili jímáním dešťovky pro zálivku a splachování. A to máme jen 1470 L. Po ročním testování zatím jen při 3 týdenní „ani kapce“ trochu hrozilo, že dešťová dojde, nicméně zbývalo 160 L a znovu zapršelo. Znovu sudy plné. A to jsme díky koronavirové vládní a mediální hysterii prakticky furt doma, rodiče i děti, 4 lidi. Takže to, co dříve končilo na toaletách školy a zaměstnavatele, končí vše u nás.
        Jakmile se vyřídí debilní byrokracie tohodle bolševického státu (není schopen za 42 let zapsat do katastru a zakreslit soudruhy vybudovanou dešťovou kanalizaciv akci Z, a to už na to měl 30 let po listopadu 89´) a zapsat a zakreslit od února 2020 zkolaudovanou splaškovou kanalizaci, tak snad konečně přepojíme splašky na potrubí a budeme moci žumpu využívat na dešťovku a natáhnout si do domu druhý rozvod na splachování. Ne jako doposud splachovat kyblíky, což ale beru jako náhradu posilovny. 50-100 L denně, tedy 50-100 kg denně natahám zvenčí dovnitř.

        1. asi tak, prostě omezení nadprodukce, omezení zbytné
          asi tak, prostě omezení nadprodukce, omezení zbytné dopravy hlavně vzduch a zboží a je to hned zásadně poznat…to, co se děje v letectví je neuvěřitelné a o to hezčí…vidět celé dny bez kondenzační sledů je velmi, ale velmi příjemné

      1. v CR je problem spise to, ze spousta dealeru Hyundai
        v CR je problem spise to, ze spousta dealeru Hyundai elektromobily vubec nenabizi protoze pro ne nema nachystany servis

        ja u nas chtel koupit do firmy prave po prvnim lockdownu dve Kony 64kWh a s uzasem jsem zjistil ze tunajsi dealer me je sice objedna a doda, ale na servis mudu muset do jineho cca 50km, protoze oni zatim neplanuji oficialne prodavat a servisovat elektromobily, pritom maj mesicni prodej cca 50 kusu aut, servis maj velkej a stavej si dalsi halu vedle, na dotaz kdy to tedy pujde, tak nejdriv za 5 let, ze kvuli 2-5 autum za rok fakrt nebudou shanet dalsiho mechanika jen pro elektromobily 😀 a celkem verim ze az budou potrebovat toho mechanika za tech 5 let, tak ho nesezenou, protoze tady mame na relativne male mesto hned 9 dealeru ruznych znacek, vcetne treba Volva, VW, Toyoty a samo Skodovky, a ti jim to vyzerou driv 😀

          1. a vis co je na tom nejlepsi, ze treba iVcek se u Skodovky
            a vis co je na tom nejlepsi, ze treba iVcek se u Skodovky ktera je par set metru od nich prodava celkem hodne, oni se ale prodeje Ioniq v jakekoliv forme uplne zrekli, pritom po meste tady potkavam Ioniky hned 4, a Kony dve, co jsem se tak bavil s lidma z mesta, tak v nasme meste je registrovano jiz prez 30 elektromobilu, coz je na takove „male“ mesto a v CR celkem hodne 🙂

            ale jako me je to vesmes jedno, at si to delaj jak chtej, je to jejich business, ja nakonec Kony objednal jinde a servisovat se proste budou taky jinde, prisli tak mozna fakticky o provizi ktera by jim na rok mozna toho mechanika i zaplatila

            1. Pro mě je platforma Ioniq jedno z největších zklamání,
              Pro mě je platforma Ioniq jedno z největších zklamání, ve smyslu, že jsem si myslel, že to bude ono, co posune elektromobilitu – na jedné platformě všechno – čekal jsem, že to výrazně zlevní vozidla a že si to najde hodně zákazníků, navíc se mi na začátku i líbil ten design – myslím, že i inspirovaný priusem. Konu atd nesleduji, mně se prostě tyhle SUV a Crossover almary nelíbí, vlastnit bych to byl ochoten jedině, že mi to někdo dá jako služebák.
              Škodovka prodeje měla/ má / bude mít jednak protože je to škodovka a historie – dodnes jsme se diktátu 1948 a 1989 v tomhle nezměnili a na zahraniční auta kouká spousta lidí jako na „luxus“ a druhak elektromobil ve stylu citi go pro mě přesně to, co má šanci rozšířit elektromobilitu mezi lid – malé levné praktické auto s rozumným dojezdem za ještě akceptovatelné peníze tak, aby to mohlo být druhé auto do rodiny. Ta psychologická hranice pro takové auto je (nebo před ekonomickou krizí byla) evidentně 450- 500 tis Kč a ekvivalent, co jsou lidi schopni zkousnout. Samozřejmě čím nižší cena bude, tím se rozšíří okruh zájemců.

              1. Ze Ioniq je z nouze cnost bylo od zacatku jasne. Kdyz se tam
                Ze Ioniq je z nouze cnost bylo od zacatku jasne. Kdyz se tam da namontovat spalovak, tak to je uz kockopes. Az z konstrukci zmizi vsechny geny ze spalovaku, pak to muze byt smer udavajici platforma. Verim, ze i VW MEB neni finalni. EV bez frunku bude casem tezke postizeni.

                1. Ak nie je platform stavaná na elektromobil, je to EV nahovno.
                  Ak nie je platform stavaná na elektromobil, je to EV nahovno. Ako sa potom dá vysvetliť tá skvelá spotreba Ioniq-a aj Kony oproti všetkým ostatným EV, ktoré sú aj stavané ako čisto EV ? Ako sa dá vysvetliť, že keď techniku z karbónovej i3 dali do Mini, tak plechové spaľovacie Mini jazdí efektívnejšie ako i3 ?

                2. Dobrá spotřeba Ioniqu je dána dobrou aerodynamikou. Rozdíl
                  Dobrá spotřeba Ioniqu je dána dobrou aerodynamikou. Rozdíl oproti např ID.3 se projeví v podstatně horších jízdních vlastnostech, co jsem koukal na testy. Tam se projeví výhoda platformy ID.3 oproti Ioniqu, kde je baterka vzadu, pohon předních kol a trakce nic moc. To samé i3.

                  Nevím, jestli má Kona nějak super spotřebu, Ioniq ano.

                3. Áno, Kona má výbornú spotrebu, o dosť menšiu ako Leaf,
                  Áno, Kona má výbornú spotrebu, o dosť menšiu ako Leaf, ktorý je tiež čisto EV. Dokonca má v zime lepšiu spotrebu ako nízky sedan Tesla 3 LR AWD, nakoľko má tepelné čerpadlo.

                4. Ano, mohu potvrdit, že e-Kona má skvělou spotřebu.
                  Menší

                  Ano, mohu potvrdit, že e-Kona má skvělou spotřebu.
                  Menší jak Tesla 3 LR a dokonce i jak ID3. Alepoň podle testu co jsem viděl, kde se nad ID3 rozpýval a chválil zadní náhon ale na konci přiznal, že ho velice zklamala spotřeba u ID3, která v jeho testu byla přes 20 kWh/100km. Takovou průměrnou spotřebu nemám ani když jedu kombinovaně po dálnici 140 a ostatní 100 rychlostí.
                  V pohodě se vejdu do max 19 spíš to bývá okolo 18!
                  Na tu krabici je to skvělá spotřeba!

                5. O dost nižší spotřebu než Leaf má i ID.3, co testoval
                  O dost nižší spotřebu než Leaf má i ID.3, co testoval Bjorn. Leaf je špatný v tomto ohledu. Spotřeba podle mě není závislá na tom, jestli to je čisté EV. Výhody čistého EV se projeví jinde.

                6. Drtivá většina EV je na univerzální platformě. Kromě
                  Drtivá většina EV je na univerzální platformě. Kromě Tesly snad všechny co jsou delši dobu v prodeji. Jestli to má držák vejfuku bych problém neviděl. Niro,Kona,ioniq,golf,citigo jsou dle testů nejlepši EV ve své kategorii.

              1. „každý“ vie opraviť „pichnuté koleso“, teda
                „každý“ vie opraviť „pichnuté koleso“, teda pôvodné pneu asi nie, ale chybové kódy ich nechávajú chladnými. jedno či čr, či sr. auto ide, tak čo. lenže majiteľove zvierače sú zaseknuté, keď číta, že tie kódy sú predzvesťou chyby batérie a pri „eup-e“ to znamené odvoz k výrobcovi a pol roka čakanie, pretože tých čo to vedia demontovať, rozobrať, opraviť je príliš málo.

      1. schazi mu 5gramu, to je smesne malo, cca 475 eur na prodane
        schazi mu 5gramu, to je smesne malo, cca 475 eur na prodane auto, a s tim jak se jim ted dari v Nemecku a Francii s elektrikama, tak do konce roku vpohode dotahnou na nulu

        Kia ty 2grami splnila nejak tento mesic mam dojem, takze je jiz take na nule

        1. To by tedy znamenalo, že s nákupem auta se vyplatí počkat
          To by tedy znamenalo, že s nákupem auta se vyplatí počkat na konec roku, až jim poteče do bot a zlevní elektriky kvůli splnění emisních limitů. Zajímaví strategie, budu to průběžně kontrolovat. Škoda už má zjevně splněno a VW vrhnutím zadržovaných ID3 naráz na trh o prázdninách zřejmě taky.

          1. asi ano, a naznak toho bude i tahle sleva az 200 tisic pro
            asi ano, a naznak toho bude i tahle sleva az 200 tisic pro podnikatele, cekal bych ze to daj v prosinci kazdemu, a ze u Hyundai slevy davat umej 🙂

            Kona bude muset zlevnit tak jak tak, ve chvili kdy dorazi na trh realne Enyaq, tak by Kona elektric nemela sanci s cenou kterou ma a s tim jak je to vesmes malinke auto

Napsat komentář