Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

S toaletním papírem proti viru!

Na bílé nálepce z Drážďan je napsáno, že toaletní papír pomáhá proti koroně. Modrá nálepka hlásá, že solidarita znamená něco dělat sám, než čekat na řešení. foto: István Léko

Na bílé nálepce z Drážďan ze srpna je napsáno, že toaletní papír pomáhá proti koroně. Modrá nálepka zase hlásá, že solidarita znamená něco dělat sám, než čekat na řešení.
  18:04

Německý humor, či vážná rada?

Pandemie tvrdě zkouší psychickou odolnost i v Německu. Na bílé nálepce z Drážďan ze srpna je doslova napsáno, že toaletní papír pomáhá proti koroně. V dnešní šílené době nelze jednoznačně říct, zda jde o projev německého humoru, nebo o vážně míněnou radu z nějakého manuálu, který připravilo Německé muzeum hygieny. (To – kdyby někdo nevěděl – sídlí právě v Drážďanech.)

Vzhledem k tomu, že při jarní nákupní panice jsme mohli vidět šokující záběry, jak lidé kromě mouky a cukru vykoupili i zásoby toaletního papíru, není vyloučeno, že někteří občané věří v jeho účinnost i v souboji s virem. Modrá nálepka zase hlásá, že solidarita znamená něco dělat sám než čekat na řešení. Drážďanská anarchistická sít DDSOLI chce zřejmě lidem sdělit, že než čekat na nařízení vlády, raději se zaměřit na drobnosti. Například více dbát na hygienu, jejíž každodenní součástí je i používání toaletního papíru.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.