Hlavní obsah

Závody evropského seriálu NASCAR se letos v Mostě neuskuteční

Most

Závody evropského seriálu NASCAR se nakonec v letošním roce na Autodromu Most neuskuteční. Okruhový šampionát měl podle původního plánu zavítat na sever Čech v červnu, ale kvůli pandemii koronaviru byl přesunut na polovinu listopadu. Nyní promotér seriálu po dohodě s vedením okruhu závody s ohledem na nepříznivý vývoj a šíření nemoci covid-19 na území České republiky přesunul do roku 2021.

Foto: Jay Biggerstaff, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

"Vláda vyhlásila přísná opatření k zamezení šíření epidemie, v jejichž důsledku jsme museli areál uzavřít veřejnosti. Za této situace není možné závod uspořádat," uvedla obchodní a marketingová ředitelka Autodromu Jana Svobodová v tiskové zprávě.

Závody NASCAR se měly v Mostě uskutečnit 14. a 15. listopadu, místo toho se pojede v chorvatském Grobniku. "V těchto náročných a nejistých časech musíme být odpovědní a brát bezpečí jako nejvyšší prioritu. Je smutné, že jsme museli závod NASCAR v Mostě přesunout, ale je to nejlepší rozhodnutí pro všechny," řekl prezident a generální ředitel NASCAR Whelen Euro Series Jerome Galpin.

Reklama

Související témata:
Automobilismus