Hlavní obsah

Rozsudek jsem znal už dva měsíce, tvrdí Hašek starší. Sbor rozhodců mu hrozí soudem

Praha

Verdikt je vynesen, případ ovšem ještě zdaleka nekončí. Sbor rozhodců FAČR rozhodl, že fotbalista Martin Hašek musí zaplatit Spartě 800 tisíc eur (téměř 21,8 milionu korun) za to, že březnovou jednostrannou výpovědí porušil podmínky smlouvy s klubem. Verdikt není pravomocný, obě strany se můžou odvolat, což Hašek se svou zástupkyní Markétou Vochoska Haindlovou učiní. Rozruch vzbudily výroky jeho otce Martina Haška staršího.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek starší ještě jako trenér Bohemians.

Článek

Syn má zaplatit téměř 22 milionů korun. A otec zareagoval.

„Jsou to zhruba dva měsíce, co jsem pár kamarádům řekl, že mám informaci, jak to dopadne - včetně přesné částky. A přesně tak to dopadlo," tvrdí Martin Hašek starší v rozhovoru pro iSport.cz.

„Za český fotbal jsem doufal, že to nebude pravda, že není možné, aby někdo věděl rozsudek dřív, než vznikne. Ale bohužel se naplnil scénář, který zcela zapadá do českého fotbalu řízeného agentem StB a jeho nohsledy," říká známý trenér a internacionál.

Ať předloží důkazy, žádá sbor

Sbor rozhodců se v reakci na jeho slova důrazně ohrazuje proti takovému nařčení.

„Martin Hašek starší nezpochybnil pouze integritu a nezávislost tohoto orgánu jako celku, ale též integritu a nezávislost jednotlivých rozhodců," reaguje Sbor rozhodců FAČR ve svém prohlášení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický, Martin Hašek a ředitel Bohemians Darek Jakubowicz před derby Sparta - Bohemians 1905.

„Vyzýváme ho proto, aby neprodleně předložil důkazy pro svá tvrzení. V opačném případě se proti jeho nařčení budeme bránit soudní cestou," avizuje fotbalový tribunál.

Zdůrazňuje ještě, že se obvinění dotýkají i integrity a pověsti jednotlivých rozhodců, a mohou tak značnou měrou ohrozit v rámci fotbalového prostředí také jejich pověst. "Proto je možné očekávat, že stejný postup zvolí i jednotliví rozhodci. Pan Hašek st. může mít jiný právní názor na věc, která je předmětem řízení, ale to mu nedává právo šířit ve veřejném prostoru nepravdivé údaje," ohrazuje se sbor.

Reklama

Související témata: