Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Influencerka pašovala kokain za 45 milionů korun: Dostala jen tisícovku pokutu!

Autor: ran - 
24. října 2020
16:20

Na instagramu se britská šéfka salonu krásy chlubila životním stylem plným luxusu, v zákulisí přitom ve velkém pašovala drogy. Chytli ji v autě, v němž převážela 15 kg vysoce čistého kokainu. Původně jí její „výdělek“ spočítali na 21 milionů, pak ho ale drasticky snížili. Nedokázali jí totiž nijak, že za svoji „práci“ dostávala zaplaceno.

Stephanii Nelsonovou (33) zadrželi v červnu 2019 nedaleko Londýna, když převážela kilogramy kokainu. Jen o 20 minut dříve si tehdy vyzvedla dvě cestovní tašky od svého expřítele, naložila je do speciálně upraveného zavazadlového prostoru a vyjela. Bývalého partnera ale již nějakou dobu policie sledovala, brzy ji proto zastavili a prohledali.

Vystudovaná zdravotní sestra v době, kdy ji zadrželi, měla rozjetý byznys v oblasti ženské krásy a byla čytři měsíce těhotná. Vyšetřování trvalo, porodila proto za vazebními mřížemi. Původní obžaloba v přepočtu na 21 milionů korun se snížila na 300 tisíc, ze kterých bylo nakonec pouhých 1 230 korun. Tedy tolik, kolik měla v době zadržení u sebe, v této výši dostala i pokutu. Víc jí nedokázali. Ani podle pohybu financí na jejím účtě, ani podle majetku.

Spoluobžalovanému Johnu Markhamovi (54), otci tří dětí a bývalému příteli Nelsonové, naopak prokázali, že jí vědomě předal větší množství kokainu o čistotě 83 %. Měl se obohatit o 15 milionů korun, ale k zaplacení dostal vyměřeno také jen v přepočtu necelých 100 tisíc korun. Tolik totiž stálo jeho auto, což byl jeho jediný majetek v okamžiku zadržení.

Markham ale na rozdíl od Nelsonové k pokutě vyfasoval ještě trest odnětí svobody na 9 let. Obhájci Nelsonové se snažili soud přesvědčit, že netušila, co v předávaných taškách je, a že byla pod vlivem násilnického expřítele. Vyšetřovatelé ale žádný nátlak nebo agresi prý ve sledovaném období nevypozorovali, napsal Daily Mail. Pádné důkazy o tom, že by o drogách věděla, ale také nenašli.

Nelsonová se nyní stará o nově narozeného kojence a o své starší dítě, sedmiletého syna. Otázka, zda drahé cesty do Středomoří, pobyty v luxusních hotelích a prosluněné dny strávené na soukromých jachtách platila výlučně z poctivého zisku svého salonu krásy, zůstává nadále záhadou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání