Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jeep řítící se z útesu ho minul o centimetry: Posádka přežila, ale...

Autor: jžk - 
24. října 2020
17:33

Video, ze kterého tuhne krev v žilách, zachytilo děsivý okamžik, kdy se červený vůz značky Jeep zřítil ze skalní cesty na útesu v Coloradu. Spolujezdkyně (23) si při vymrštění z auta poranila páteř a nyní je odkázána na vozík.

Řidič a autor videa cestoval 6. října z průsmyku Black Bear Pass po úzké silnici podél vysokého útesu, když se těsně před ním s hlasitým burácením prořítilo červené vozidlo. Jeho řidič v něm údajně nebyl, když se rozjelo směrem k propasti i se spolujezdkyní Suzie Rhodesovou a dvěma psy.

„Řidič se pokusil naskočit zpět do vozidla, aby jej zastavil, ale když sjelo ze silnice, odmrštilo ho to do skal,“ uvedla policie ve svém prohlášení. Ženu z červeného vozu značky Jeep vymrštily až prudké nárazy, když se začal valit z útesu. Oba turisté byli převezeni do nemocnice. Muž utrpěl pouze lehká zranění, žena se z těch svých bude léčit roky.

Po nehodě byla založena sbírka na GoFundMe, jejíž výdělek bude použit na výdaje léčby mladičké Suzie. Ta podstoupila operaci míchy, po které se její stav zlepšil. Podle všeho je stabilizovaná, ale musí si projít terapií a rehabilitací, která by podle jejího lékaře měla trvat minimálně dva roky. Během této doby nebude schopná pracovat a vydělávat.

Během nehody byli ve vozidle také dva pejsci. Oba je to naštěstí vymrštilo společně s páníčky, ale desetiměsíční Decker zmizel neznámo kam. Proběhlo intenzivní pátrání, na jehož konci 14. října zaslechli záchranáři vytí na horské stezce. Štěně bylo zachráněno bez závažnějších zranění a šťastně se shledalo se svou rodinou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi