Prezident Trump využil předčasné hlasování a odvolil na Floridě

Americký prezident Donald Trump dnes odevzdal svůj hlas ve volbách hlavy státu v knihově města West Palm Beach na Floridě. V minulosti volil v New Yorku, ale jak informovala agentura AP, od loňska má hlášený trvalý pobyt na Floridě.

Hlas odevzdal nedaleko svého soukromého klubu Mar-a-Lago. V pátek se na Floridě zúčastnil předvolebního setkání s příznivci a řekl, že dává přednost osobnímu odevzdání hlasu, nikoli korespondenčnímu. "Myslím, že jsem staromódní," prohlásil. Před kamerami po odvolení řekl: "Hlasoval jsem pro chlápka jménem Trump."

Současný prezident, jehož soupeřem v listopadových prezidentských volbách bude demokrat Joe Biden, se snaží v posledních dnech získat voliče ve státech, kde voličská přízeň není vyhraněná. Podle AP má před sebou rušný den s akcemi naplánovanými do Severní Karolíny, Ohia a Wisconsinu.

Na Floridě se volební místnosti k předčasnému hlasování otevřely v pondělí. Možnost předčasného hlasování využilo už v celých USA podle agentury AFP přes 55 milionů lidí, což je více než celkový údaj o tomto typu hlasování v minulých volbách v roce 2016. Do volebního 3. listopadu přitom ještě zbývá deset dní. Údaj o předčasně odevzdaných hlasech se týká jak těch, kteří volili osobně, tak těch, kteří hlas poslali poštou. Velký zájem byl v Texasu, kde už odvolilo přes šest milionů lidí, i v Kalifornii, kde volilo 5,8 milionu lidí.

Související

Bývalý prezident Donald Trump mluví s médii, když opouští soudní síň poté, co byli v jeho trestním procesu u Manhattanského trestního soudu v New Yorku v pátek 19. dubna 2024 vybráni poslední porotci.

Donald Trump otáčí: Přežití Ukrajiny je pro USA důležité

Donald Trump sdělil, že přežití Ukrajiny je pro USA důležité. Agentura  Reuters tuto změnu popisuje jako posun v tónu pár dní předtím, než budou republikáni hlasovat o balíčku pomoci ve výši 61 miliard dolarů ve Sněmovně reprezentantů USA. Informuje deník The Guardian.

Více souvisejících

Donald Trump Volby USA

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy