Hlavní obsah

Pandemie změnila preference zaměstnanců, chtějí flexibilitu

Právo, kk

Pro drtivou většinu zaměstnanců (91 procent)je největší prioritou snaha udržet si práci. Čeho se ale obávají (94 procent), je návrat starého způsobu práce a ztráta flexibility, kterou během karanténních opatření získali. Ta je největší prioritou především pro pracovníky v odvětví informačních technologií (IT).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„S ukončením přísné izolace chtějí mít lidé jistotu, že jejich zdraví a bezpečnost budou po návratu na pracoviště pro firmu na předním místě. Důvěra a transparentnost nebyly nikdy tak důležité a zaměstnavatelé vědí, že pro nastolení důvěry potřebují pracovat s informacemi získanými od zaměstnanců prostřednictvím zpětné vazby,“ uvedla Jaroslava Rezlerová ze společnosti ManpowerGroup Česká republika.

Osm z deseti zaměstnanců si podle průzkumu také pak přeje lepší rovnováhu mezi pracovním a rodinným životem.

Většina lidí si své zaměstnání pochvaluje

Finance

Ze všech věkových skupin se nejvíce (51 procent) těšila na návrat do práce takzvaná generace Z (ročník 1996 a výše). Mají větší chuť učit se a vytvářet si půdu pro kariérní postup a vyšší mzdu.

Naopak nejméně (38 procent) si návrat na pracoviště přáli mileniálové (1981–1996), kteří se chtějí vyhnout dojíždění do práce a nejsou ochotni přijít o získanou volnost. Ostatní věkové skupiny návrat do firemních prostor uvítaly.

„Zaměstnanci se shodují v tom, co si v budoucnu přejí – být zdraví, udržet si práci, mít možnost odborně růst a rozvíjet své dovednosti. Při bližším pohledu vidíme, že pravděpodobně dojde k ještě výraznějšímu rozdělení pracovní síly,“ zmínila Rezlerová.

Pandemie zažehla éru flexibilních pracovišť

Finance

A jak dále upřesnila, ti zaměstnanci, jejichž dovednosti jsou vyhledávané, mohou požadovat navýšení mzdy a práci na dálku, díky níž nemusí tolik dojíždět. V důsledku větší míry flexibility si pak mohou lépe nastavit poměr mezi rodinným a pracovním životem. „Oproti tomu jsou zaměstnanci, jejichž dovednosti nejsou tak ceněny. Ti musejí dojíždět na pracoviště a jsou vystaveni větším rizikům jako snížení mzdy, propouštění a tak dále,“ dodala.

Od března dochází k historické proměně pracovní síly a poptávky po různých typech dovedností. „Rychlost, s níž měníme způsob práce a své priority, je těžko srovnatelná s obdobím předchozích let. V těchto nepředvídatelných časech se současná krize stává katalyzátorem nové budoucnosti práce,“ zmínila Rezlerová.

Změna poptávky

Kavlifikovaní pracovníci chybí především v oblasti technologií. Z dat personální společnosti vyplývá, že neustále roste poptávka po odbornících na kybernetickou bezpečnost, vývojářích softwaru a datových analyticích.

Firmy hledají optimální režim práce

Finance

„Komunikace, přizpůsobivost, empatie a spousta dalších dovedností jsou v době rychlých změn a veliké nejistoty důležitější než kdy předtím,“ dodala odbornice na personální agendu.

Reklama

Výběr článků

Načítám