Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Hlavně bezpečně: desinfekce studenou mlhou a šátek zdarma. Ischgl se chystá na zimní sezonu

Cestování

  10:00 – ADVERTORIAL
Vše pro zdraví našich hostů. To je hlavní heslo rakouského horského střediska Ischgl. A opatření Rakušané chystají razantní: třeba nepřetržitou dezinfekce všech kabin lanovek. Návštěvníci se také budou moci denně nechat otestovat v místní screeningové stanici pro hosty.

Výhled na Ischgl v zimě foto: TVB Paznaun - Ischgl

Advertorial


Jedno je jisté. Letošní lyžařská sezona bude s ohledem na pandemii koronaviru jiná, než ty předchozí. „Lidé pořád chtějí jet na dovolenou a pro nás je velmi důležité, abychom našim hostům umožnili maximálně bezpečnou dovolenou. Proto jsme spolu s experty, úřady, společností Silvrettaseilbahn AG a obcemi vytvořili hygienický management, který dalece přesahuje podmínky stanovené úřady. Naším cílem je stát se jednou z nejbezpečnějších destinací pro dovolenou,“ říká ředitel Turistického svazu oblasti Paznaun-Ischgl Andreas Steibl.

Lyžařské středisko Paznaun-Ischgl

Rakouské středisko chystá řadu hygienických a bezpečnostních opatření. Aktualizované podrobnosti najdete ZDE.

Zásadní bude nepřetržitá dezinfekce všech kabin lanovek a to za pomoci přístrojů tvořících studenou mlhu.

„Stejná metoda bude denně využívána ve skibusech, sportovních obchodech, úschovnách lyží, na toaletách, v kabinách výtahů a na stanicích první pomoci. V oblasti bezpečnosti navíc chystáme i rozsáhlé testování zaměstnanců. Na začátku zimní sezony, ještě před tím, než lidé ve středisku začnou pracovat, například proběhne testování na koronavirus u všech zaměstnanců společnosti Silvrettaseilbahn AG. „To samé doporučujeme i všem ubytovacím zařízením,“ říká Andreas Steibl.

Skialpinismus Galtuer
Zimní výhledy

K hladkému průběhu dovolené mohou přispět svým chováním i návštěvníci střediska, třeba tím, že se nechají otestovat předem. „Našim hostům doporučujeme, aby negativní test na covid-19 předložili už při check-inu, případně se také mohou nechat denně otestovat v místní screeningové stanici pro hosty,“ dodává Steibl.

V celém středisku budou muset lidé používat ochranu úst a nosu. Tato povinnost se nevyhne ani sportovcům při jízdě na lanovce, vleku a místech se zvýšeným rizikem, například tam, kde se mohou tvořit fronty. Využít k tomu lidé budou moci i multifunkční šátek, který zdarma obdrží každý lyžař při koupi skipasu. „Naší snahou je místa, kde hrozí shluk lidí, organizovat tak, aby na malém prostoru nevznikaly těsné skupiny osob. Například horské restaurace musí dodržovat minimální rozestupy mezi stoly a místy k sezení,“ upozorňuje Steibl.

„Spolu s experty, úřady, společností Silvrettaseilbahn AG a obcemi jsme...

Horské středisko navíc sáhlo i po nové aplikaci. Jaká je její výhoda? „Každý registrovaný uživatel získá svůj osobní QR kód – ten zajistí jednoduchý a rychlý vstup do restaurace v Paznaun/Samnaun v případě eventuálního zavedení povinnosti registrace ve skiareálu a v obci,“ vysvětluje Steibl.

Aktuální informace k opatřením a situaci v Ischglu naleznete ZDE.

Autor: