Hledáme inovátory, kteří mění Česko i celý svět. CzechCrunch a Hospodářské noviny spouští žebříček Innovators 20

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

innovators-top2

Foto: CzechCrunch

CzechCrunch a Hospodářské noviny spouští žebříček Innovators 20

0Zobrazit komentáře

Měnit svět k lepšímu. V dnešní propojené společnosti může životy změnit opravdu kdokoliv, a to nejen ty naše, ale klidně lidí na opačné straně polokoule. Stačí mít fištrón, tah na bránu a prostě chtít. Zní to jako nejotřepanější fráze z příručky, ale také vám je potvrdí mnoho z těch, kterým se opravdu povedlo něco změnit. Patří k tomu pochopitelně i velká píle a třeba také štěstí, ale jisté je, že takových lidí je spoustu i mezi námi.

A proto přicházejí Innovators 20, společný projekt magazínu CzechCrunch a Hospodářských novin. Jeho cílem je najít a vyzdvihnout dvacítku nejkreativnějších lidí nejen z českého byznysu, kteří svým talentem a úsilím v roce 2020 posunuli svět k lepšímu.

Svět by bez inovátorů a těch, kteří se nechtějí spokojit se statusem quo a neustále se snaží bořit hranice, nebyl takový, jaký je. Byť někdy máme tendenci se podceňovat, mnoho přelomových nápadů vzniká i v České republice. Češi jsou národ zvídavých a nesmírně talentovaných jedinců, kteří dokazují, že je úplně jedno, kde na planetě se zrovna nacházíte.

innovators20

Foto: CzechCrunch

Innovators 20

„Lidé, kteří jsou dostatečné blázniví, aby si mysleli, že mohou změnit svět, jsou ti, kteří ho změní.“ Část slavného citátu spoluzakladatele Applu Steva Jobse o „těch bláznivých“, na něž můžete mít jakýkoliv názor, ale rozhodně je nemůžete ignorovat, bude platný, kdykoliv si ho přečteme. Víme, že mnoho takových je i mezi námi, a každý rok přibývají další. Dělají skvělou reklamu nejen sami sobě, ale především celému Česku, a dokazují, že máme být na co hrdí.

Byl to právě Steve Jobs, který je po právu označován za jednoho z těch, kteří v posledních dekádách zásadně proměnil naše životy. Dnes mnohým na mysli vytane třeba Elon Musk. Nemusíme ale nutně hledět přes oceán. V rámci Innovators 20 chceme ukázat dvacítku těch nejinovativnějších a nejinspirativnějších Čechů, kteří se v roce 2020 rozhodli něco změnit a povedlo se jim to.

A v hledání dvou desítek odvážných a šikovných potřebujeme vás, naše čtenáře. Pište nám své tipy a nápady (krátký formulář najdete zde), kdo by si zasloužil být laureátem cen Innovators 20. Uzávěrka přihlášek je 31. prosince 2020. Rozhodující je, co se stalo letos, počítají se tedy inovace a ideje, které se zrodily nebo naplnily v roce 2020. Takže pozor, není to cena za zásluhy!

porota-in20

Foto: CzechCrunch

Odborná porota

Ocenění Innovators 20 zároveň určitě není určené jen majitelům a ředitelům, naopak hledáme i nadšené zaměstnance, freelancery nebo studenty. A nemusí jít nutně jen o čistý byznys. Hledáme osobnosti z oblastí, které s ním volně souvisejí, ať už jde o akademickou sféru, neziskový sektor nebo třeba šoubyznys. Měnit svět může kdokoliv.

Na to, aby výběr nejkreativnějších žen a mužů v tuzemském světě podnikání (ale nejen v něm) byl pestrý a zároveň vyvážený, dohlédne odborná porota. Ta posoudí jak tipy veřejnosti, tak zváží vlastní postřehy.

Jejími členy jsou kromě zástupců Hospodářských novin a CzechCrunche investor a zakladatel Mall.cz Ondřej Fryc, majitel skláren Lasvit Leon Jakimič, návrhářka Liběna Rochová, průmyslník Martin Wichterle, Petra Plemlová z Unuodesign, majitel společnosti Livesport Martin Hájek, zakladatelka startupu Frusack Hana Fořtová a elitní český odborník na umělou inteligenci se zkušenostmi z Googlu nebo Facebooku Tomáš Mikolov.

Na rok 2020 určitě nezapomeneme, je to rok výzev a změn. To, co bude s letošním rokem navždy spojeno, je koronavirová pandemie, a nutno říct, že i během ní jsme viděli spoustu skvělých nápadů, které nám ulehčovaly, nebo dokonce v nejnáročnějších měsících zachraňovaly životy.

I přes pandemii to byl rok inovací, kreativity a duchapřítomnosti. Nespočet lidí restartovalo své firmy i své životy. Nezalekli se problémů a přispěli tak ke změně byznysu či oboru, ve kterém působí. V Česku i ve světě. A právě jim vzdáváme s žebříčkem Innovators 20 hold.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym