30. října 2020 • 14:20

Třetí člen nové komise rozhodčích? Ve hře je muž, který vedl sudí před 16 lety

Autor: jav, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová soutěž nadále čeká na zelenou ze strany ministerstva zdravotnictví, aby se mohla opět rozběhnout. Jakmile jí však dostane, bude nutně potřebovat i funkční komisi rozhodčích. Její složení se v těchto dnech usilovně řeší. V tříčlenném štábu jistě usedne Tomáš Bárta, pravděpodobná je i účast Jana Zahradníčka. Třetí muž do party? Podle informací serveru iSport.cz Jaroslav Melichar, jenž komisi vedl už v roce 2004.



Kauza kolem bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra měla celou řadu okolních dopadů. Jedním z nich bylo i rozprášení bývalé komise rozhodčích pod vedením Jozefa Chovance.

Fotbal nyní usilovně pracuje na sestavení nového orgánu. „Vede se široká polemika,“ potvrdil šéf asociace po úterním zasedání Výkonného výboru.

Jisté je, že nově složená komise bude mít pouze tři členy (oproti původním pěti). Jde o provizorní řešení do konce podzimu. Jednoho zástupce dodala Ligová fotbalová asociace, je jím výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

Druhou volbu má FAČR, podle všeho jí využije pro nominaci Jana Zahradníčka, předsedu sudích v Řídící komisi pro Moravu.

Na třetím členovi se obě strany musí shodnout. Podle informací webu iSport.cz je nyní ve hře jméno Jaroslava Melichara, bývalého hráče, jenž vedl komisi rozhodčích už v roce 2004. Zkušeného funkcionáře navrhla do komise LFA, podle zákulisních informací není FAČR kategoricky proti.

„Záležet bude na postoji zbylých dvou členů komise, tedy Bárty a Zahradníčka,“ potvrdil zdroj ze zákulisí. Pokud nebudou mít výhrady, nová komise rozhodčích bude kompletní.

V souvislosti s nově složeným orgánem se v minulých dnech mluvilo rovněž o zapojení bývalého sudího Radka Příhody či experta přes VAR Romana Hrubeše. Oba ovšem (pro tuhle chvíli) odmítli.

Jaroslav Melichar má být třetím mužem v komisi rozhodčích
Jaroslav Melichar má být třetím mužem v komisi rozhodčích

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud