30. října 2020 • 19:37

Fotbalová kauza okolo Berbra a spol.: z vazby byl propuštěný sudí Grimm

Autor: jon, šp, jav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Berbr, Roman Rogoz a Michal Káník ve vazbě zůstávají, na svobodu se ale dostal čtvrtý zadržený. Podle informací Sportu soud propustil rozhodčího Tomáše Grimma, který je stejně jako dalších devatenáct obviněných zapletený do korupční kauzy kolem českého fotbalu.



Grimm podle informací Sportu včera (ve čtvrtek) dlouze vypovídal a zřejmě na základě výpovědi soud shledal, že momentálně pominuly důvody k vazbě. V ní tak zůstává trojice obviněných - Roman Berbr, Roman Rogoz a Michal Káník.

Informaci o Grimmově propuštění potvrdil jeho právní zástupce. České televizi řekl, že se jeho klient rozhodl vypovídat, a tím důvody vazby pominuly.

Berbra a spol. policie zadržela v polovině října, na zmíněnou čtveřici byla uvalena vazba. Celkem je v korupční kauze obviněných 20 lidí. Roman Berbr krátce po svém zatčení rezignoval na funkci prvního místopředsedy FAČR.

Grimm patřil mezi plzeňskou kliku rozhodčích,na kterou měl Berbr velká vliv. Ve své arbitrovské kariéře rozhodně nemá čisté svědomí - už v roce 2012 například zařízl sparťanskou rezervu v zápase s Domažlicemi (1:4), Komise rozhodčích mu tehdy stopla veškerou další delegaci na duely pražského mužstva.

Byl členem dvacítky rozhodčích, kteří před osmi lety vyrazili společně s Romanem Berbrem a jeho partnerkou Dagmar Damkovou na dovolenou na Kubu. Mimo jiné cestoval i na pohárové venkovní zápasy Viktorie Plzeň do Milána a Madridu. „Ano, s Plzní jsem byl na pohárech v Miláně či v Madridu, ale cestoval jsem tam za své peníze, nevidím na tom nic špatného,“ prohlásil tehdy.

Naštvaný herec Nečas pálil ostře nejen do Berbra: Estébáci? Ať už táhnou, je mi z toho zle
Video se připravuje ...

iSport podcast: Legenda, nebo úředník? Kdo by mohl vést FAČR po Malíkovi?
Video se připravuje ...

Růže mezi trny rezignovala. Jak na Damkovou reaguje předseda Malík?
Video se připravuje ...

Vízek: Berbra žalovat nebudu, nejsem jako on. Čistého fotbalu se nejspíš nedožiju
Video se připravuje ...

Malík by rozhodně neměl zůstat ve funkci předsedy, říká redaktor Sportu Jan Podroužek
Video se připravuje ...

Reakce FAČR na korupční skandál: Berbr rezignoval, letí i Chovanec
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud