Logo regionálního portálu regionivancicko.cz

Regionální zpravodajství

Moravskokrumlovské děti dostaly nové hřiště

Moravskokrumlovské noviny
sobota 31.10.2020

Ilustrační foto
Autor: Moravskokrumlovské noviny

V úterý 8. září slavnostně otevřeli v Moravském Krumlově - Rakšicích na náměstí J. Návesníka nové dětské hřiště.

Ocení ho nejen rodiče, ale především děti, které si budou moci na barevných herních prvcích zkoušet své fyzické dovednosti a hrát si. Holky i kluky potěší dětský roztáčecí kolotoč, herní sestava se skluzavkou, houpačky a dvě pružinová houpadla. Rodiče i prarodiče jistě ocení lavičky a dřevěné oplocení.

"Dětská hřiště jsou pro rozvoj pohybových dovedností dětí důležitá, proto podporujeme vznik nových hřišť a staráme se o ta stávající. Navíc jsou místem společného setkávání, a to nemyslím jenom dětí, ale také rodičů," vysvětluje starosta města Moravský Krumlov Tomáš Třetina.

Vybudování nového dětského hřiště vyšlo na 444 tisíc korun. Částkou 130 tisíc korun přispěla Nadace ČEZ. Patří tak do "rodiny" Oranžových hřišť v blízkosti dukovanské elektrárny ČEZ, která dlouhodobě přispívá v širokém regionu. "Prostřednictvím grantového programu Oranžové hřiště pomáháme obcím a městským částem financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť již od roku 2003. Mají přitom mnoho podob. Nejčastěji vznikají dětská, sportovní a multifunkční hřiště v blízkosti mateřských a základních škol. Každé je trochu jiné, šité na míru pro ty, kdo na nich aktivně tráví čas. Jsme rádi, že se v Moravském Krumlově v Rakšicích jedná o dětské hřiště, které bude sloužit hlavně dětem a mládeži," říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

V Moravském Krumlově se jedná už v pořadí o třetí hřiště, které vzniklo za podpory Nadace ČEZ. Před čtyřmi roky to bylo hřiště na Sídlišti a o rok později se otevřelo hřiště na ulici Pionýrská. Město Moravský Krumlov za tři roky investovalo do dětských hřišť a fitness prvků téměř milion korun, z toho byla víc jak polovina podpora z Nadace ČEZ.

Do sítě moravskokrumlovských hřišť a posilovacích venkovních prvků patří také ta místa, která vznikla před dvěma roky v rámci projektu Sportem kolem Krumlova. Jedná se o Vrabčí hájek, Křepelčí vrch a Střelnici.

 

Článek byl se souhlasem vydavatele převzat z Moravskokrumlovských novin. Titulek je redakční.

TOP
MIKO Neslovice s.r.o. nabízí práci na pozici Strojník UNC, stavební dělník v obci Neslovice

Strojník UNC, stavební dělník

MIKO Neslovice s.r.o. Neslovice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP, DPP, práce na IČO). ➤ Přijmeme:  strojníka UNC, ( popř. JCB 3CX) stavebního dělníka.Tel:602 772026,606 421419 dobrá platové podmínky, víkendy…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama