clanek-1
  • A-tým

  • 01.11.2020

Jako první ve F:NL. Dukla vstupuje do esport

Dukla Praha ve spolupráci s esport organizací Gunrunners vstupuje jako první tým ve druhé fotbalové lize do světa online sportu. Ve hře FIFA by měla mít minimálně dva zástupce, z nichž jeden vzejde z kvalifikačního turnaje.

„Jsem velice rád, že Dukla jako první klub FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vstupuje na scénu esportu. Věřím, že společnost Gunrunners bude dělat Dukle v online herním prostředí jen tu nejlepší vizitku a dosáhne mnoha úspěchů,“ uvedl David Šrámek, výkonný ředitel Dukly.

„Doufám také, že spolupráce bude úspěšná pro obě strany. My si od ní slibujeme zviditelnění Dukly v dalším okruhu společnosti,“ dodal.

Dukla jde tímto krokem naproti moderním trendům a následuje velké kluby z Česka i ze zahraničí, které již v esport prostředí působí.

Reprezentovat naše barvy můžete i vy, stačí se přihlásit do online kvalifikačního turnaje ve hře FIFA (termín a další informace ještě upřesníme) organizovaného portálem Topgaming. Vítěz celého turnaje bude mít právo Duklu reprezentovat ve FIFA turnajích, dalšího hráče určí samotná organizace Gunrunners.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

⚽ Budeme hrát fotbal ‼ Jsme rádi, že dnes můžeme oznámit uzavření partnerství s fotbalovým klubem @fkduklapraha. V rámci této spolupráce pomůžeme Dukle se vstupem do světa esportu, ta se tak stává první klubem Fortuna národní liga, který se bude tomuto odvětví věnovat. Virtuální a reálný fotbal se už dlouhé roky propojují. Fotbalisté hrají @easportsfifa na soustředěních i doma po večerech a FIFA hráči jsou mnohdy bývalí či amatérští fotbalisté. Tato nová spolupráce je i logickým vyústěním našeho snažení. Chceme dostat esport více na oči. Už dávno to není jen zábava pro úzkou skupinu nadšenců. To si uvědomujeme nejen my, přichází to i z druhé strany. A jsme za to rádi. Co tato spolupráce reálně přinese? V dalších dnech představíme formát FIFA 21 turnaje, do kterého se může zapojit kdokoliv a stát se hráčem FK Dukla Praha. Vítěz turnaje se totiž stane právoplatným členem FK Dukla Praha a bude tento fotbalový klub reprezentovat, my v Gunrunners mu poskytneme zázemí a služby, aby se mohl zlepšovat a účastnit turnajů. Tak nás sledujte, ať nepřijdete o nejnovější informace! #grshype #gunrunners #esport #fifa #football #soccer #easports #easportsfifa #fifa21 #dukla #fkdukla #fkduklapraha #fotbal #czech #czechrepublic #cesko #ceskarepublika #praha #prague

Příspěvek sdílený Gunrunners (@grshype),

„Z partnerství s fotbalovým klubem FK Dukla Praha jsme všichni v Gunrunners nadšení a jsme velmi rádi, že si Dukla vybrala za svého partnera v esportu právě nás. Už když jsme poprvé slyšeli o možnosti spolupracovat s Duklou, tak jsme věděli, že to je přesně ta cesta, kterou se chceme ubírat,“ uvedla organizace.

„Esport nás baví už několik let a chceme dál šířit povědomí o esportu a také o naší organizaci. Věříme, že pro hráče bude čest hájit v turnajích barvy Dukly a Gunrunners.“

Sledujte naše kanály, kde vás budeme v nejbližších dnech informovat o plánovaném turnaji, registraci i dalších krocích.