Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

LFA žádá o výjimku, ligu chce rozehrát v pátek v Jablonci

Restart je na dohled. Ligový výbor Ligové fotbalové asociace (LFA) schválil znovuzahájení nejvyšší soutěže v pátek zápasem 7. kola mezi Jabloncem a Brnem. Podmínkou je, že LFA dostane od ministerstva zdravotnictví výjimku, o kterou žádá.

zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Ligová fotbalová asociace naváže na rozhodnutí vlády ČR a ve spolupráci s Národní sportovní agenturou (NSA) budeme žádat o možnost znovu rozeběhnout obě nejvyšší soutěže. Očekáváme, že podmínky, za kterých nám to bude umožněno, se nebudou příliš lišit od těch, které jsme sami interně nastavili v minulých měsících," uvedl šéf LFA Dušan Svoboda.

Vláda v pondělí posvětila znovuzahájení profesionálních sportovních soutěží, které se kvůli šíření koronaviru v zemi zastavily v první polovině října. Podmínkou bude dodržování přísných hygienických opatření a především testování před každým zápasem. To prvoligoví fotbalisté jako dosud jediní sportovci v Česku podstupovali už od začátku sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam TK k restartu profi sportovních soutěží

Fotbalová liga se naposledy hrála 4. října, od té doby byla jako jedna z mála na světě přerušena. Odehráno dosud bylo nekompletních šest kol.

Po zastavení soutěže se naváže 7. kolem. V pátek je na programu předehrávka mezi Jabloncem a Brnem, byť Zbrojovka má podle trenéra Miloslava Machálka šest hráčů nakažených koronavirem. Čtyři utkání jsou naplánována na sobotu, stejný počet pak na neděli, kdy se představí všichni tři čeští zástupci v Evropské lize - Slavia, Sparta a Liberec.

V jeden čas se budou hrát maximálně dvě střetnutí. "Očekáváme, že rozložení zápasů do více časových slotů během celého víkendu umožní fanouškům zhlédnout maximální počet duelů alespoň v televizi," prohlásil Svoboda.

Kvůli přerušení soutěží se neodehrála tři plánovaná kola, bude se tak muset upravit termínová listina. Ve hře je zatím více variant. Jednou z nich je prodloužení podzimní části soutěže do Vánoc, případně dřívější začátek jarní části, která měla odstartovat na konci ledna. Změnu musí schválit ligové grémium klubů.

Program 7. kola:

Pátek 6. listopadu:
18:00 Jablonec - Brno.

Sobota 7. listopadu:
14:00 Pardubice - Opava
16:00 České Budějovice - Zlín
16:00 Slovácko - Olomouc
18:15 Příbram - Ostrava

Neděle 8. listopadu:
14:00 Karviná - Bohemians Praha 1905
14:00 Teplice - Liberec
16:00 Slavia Praha - Mladá Boleslav
18:15 Plzeň - Sparta Praha

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články