Vylepšený DJI Mini 2 na zádech vozí televizku a nabíjí se v osvětlené vitríně

Globální špička ve spotřebitelských dronech, čínská firma DJI, představuje druhou generaci kvadrokoptéry, která se díky nízké hmotnosti 249 gramů o pouhý gram vyhne regulaci připravované i u nás v Česku. Kompromisy vůči vyšší řadě Air zůstávají, senzorů a kamer je méně, ale oproti první generaci je DJI Mini 2 vítanou evolucí. Hlavní rozdíly vidíte v tabulce v galerii.

Update, dron už jsme otestovali:

Nejvýrazněji v tabulce září maximální dosah 10 km. Nutno dodat, že jde o spíše teoretickou hodnotu, která je v praxi výrazně menší (navíc se sluší doplnit, že zákon předepisuje vizuální kontakt pilota s letounem). Ale stejně jde o značný mezigenerační skok. Způsobila jej změna komunikační technologie, místo Wi-Fi je teď v akci OcuSync 2.0. Vyššími řadami dronů ověřená technologie znamená větší dosah, stabilnější připojení a video ve vyšší kvalitě.

Do kapsy a pro začátečníky

Stále jde o letoun, který se po složení vrtulových ramen vejde do kapsy u bundy, takže jej můžete vzít na procházku, nebo v pouzdře může patřit k permanentní výbavě batohu. Přitom obrazová kvalita je špičková a DJI ji posunuje opět o level dál. První Mavic Mini měl maximální rozlišení videa 2,7K, Mini 2 zvládá plnotučné 4K při 30fps.

Čtyřnásobný zoom se skládá ze 2× bezztrátového a 2× ztrátového, takže je na konci video o rozlišení 1080p. Ve fotografickém režimu je nová možnost ukládat snímky ve formátu RAW pro pozdější pokročilou editaci.

Také se skvěle hodí pro začátečníky. I když je Mini nejlevnější řada DJI, stále má funkci RTH (Return To Home), která vrátí drone na startovní souřadnice v případě, že ztratí kontakt s ovladačem, nebo si spočítá, že mu zbývá energie tak akorát na návrat. Pro úplné zelenáče je v mobilní aplikaci funkce Flight Tutorial, která představí základy práce s dronem. Pokud vůbec nechcete riskovat poškození dronu, je tu DJI Flight Simulator, který vás bezpečně naučí létat ve virtuálním prostředí. Připojíte ovladač k počítači, zdokonalíte své pilotážní schopnosti a pak plynule přejdete do praxe.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pár obrázků od výrobce. Na druhém je vyskládané příslušenství, zaujme hlavně neobvyklá nabíječka, která vložený dron efektně nasvítí. Za pozornost stojí i Snap Adapter, viz galerie...

DJI Mini 2 se bezprostředně po premiéře začíná prodávat i v České republice. Základní verze stojí 12 999 Kč, DJI Mavic Mini 2 Fly More Combo přijde na 16 999 Kč (obsahuje tři baterie, 3 dvojice náhradních vrtulí, ochranné oblouky na ochranu vrtulí, nabíjecí hub, tašku pro přenášení a další drobnosti).

Diskuze (41) Další článek: Huawei bude mít svůj iPhone 12. Chystaná Nova 8 SE má vypadat dost podobně

Témata článku: , , , , Vysoká řada, Vrtule, Pilotáž, Česká republika, Ovladač, Rozlišení, Dron, Mini +, Vitrína, Začátečník, Pilota, Oblouk, Air,