Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Zpráva, která se za 7 dní vymaže. WhatsApp nabídne novou službu, uživatelé tak mají mít větší pocit soukromí

Média

  17:24
NEW YORK - Aplikace WhatsApp, která patří sociální síti Facebook, tento měsíc spustí novou službu, a to zasílání zpráv, které se po sedmi dnech vymažou. Podobnou možnost nabízejí i jiné platformy, jako Signal. Funkce má posílit pocit většího soukromí pro uživatele, uvedl Facebook v prohlášení.

Facebook kupuje službu Whatsapp za 16 miliard dolarů. foto: Reuters

Popularitu mizejících příspěvků odstartovala sociální síť Snap, která umožnila uživatelů posílat fotografie a videa, která po jejich otevření zmizela. Rozšiřování mizejících příspěvků i mezi dalšími sítěmi je odpovědí na obavy zákazníků o jejich soukromí. Také twitter začal letos testovat mizející příspěvky.

Facebook spouští svou seznamku v evropských zemích včetně Česka

Nová služba přiblíží WhatsApp konkurentům jako Signal, což je aplikace pro zasílání zpráv, kterou podpořil Edward Snowden, který zveřejnil informace o masivním a do té doby utajovaném celosvětovém sledování telefonů a elektronické komunikace ze strany bezpečnostních služeb USA. Signal dává uživatelům možnost poslat zprávy, které se po předem stanovené době, někdy sedmi dnech, vymažou.

Generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg naznačil rozšiřování nabídky mizejících zpráv v nabídce již loni, kdy uvedl, že firma se zaměří na šifrovanou, soukromou a mizející komunikaci. Služba Stories na instagramu maže příspěvky po 24 hodinách, uvedla agentura Bloomberg.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...