Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Fotbal dostal výjimku, restart se týká první i druhé ligy

Již několik dní avizovaný restart ligového fotbalu, který stál kvůli koronavirovým opatřením od října, se stává realitou. Ligová fotbalová asociace (LFA) dostala od ministerstva zdravotnictví výjimku a může tak znovu rozehrát jak první, tak i druhou ligu. Nově ale musí týmy absolvovat testy na covid-19 nejdříve 48 hodin před výkopem zápasů. Obě soutěže pokračují tam, kde skončily, tedy 7. kolem, a prvním zápasem na programu je dnešní předehrávka mezi Jabloncem a Brnem, kterou můžete v přímém přenosu sledovat od 17:40 na ČT sport.

zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Vláda v pondělí povolila znovuzahájení profesionálních sportovních soutěží, jednotlivé sporty ale musely před restartem požádat ministerstvo o udělení výjimky. Fotbal ji získal s tím, že musí dodržovat velmi striktní podmínky. Podle aktualizované verze zdravotního protokolu například týmy musí podstoupit testy nejdříve 48 hodin před výkopem duelů.

"Je to kratší doba, než kterou jsme aplikovali v předchozích obdobích, a především hostujícím týmům to může způsobit logistické potíže. Přesto ale věřím, že i toto kluby zvládnou," řekl Dušan Svoboda, předseda Ligového výboru LFA.

Fotbalová liga v Česku se naposledy hrála 4. října, poté byla kvůli zhoršené koronavirové situaci v zemi jako jedna z mála na světě zastavena. To mimo jiné oproti zahraničním soupeřům znevýhodňovalo tuzemské zástupce v Evropské lize Slavii, Spartu a Liberec. Z nejvyšší soutěže je dosud odehráno nekompletních šest kol, vzhledem k jejímu přerušení bude třeba upravit termínovou listinu a zkrátit zimní přestávku. Zápasy se zatím budou hrát bez diváků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články