Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Oficiální razítko ministerstva k restartu. Extraliga se vrhne do nabitého programu

Hokejová extraliga dostala od ministerstva zdravotnictví výjimku a soutěž se může znovu rozběhnout. Kluby čeká po téměř měsíční pauze zhuštěný rozpis zápasů, a tak se fanoušci mohou těšit na vydatný seznam televizních přenosů. Přímé přenosy včetně dvojutkání v jednom hracím dni nabídne program ČT sport a web ctsport.cz.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Soutěž opět začne čtyřmi zápasy v sobotu. Všechny týmy se do extraligy zapojí v pondělí, kdy je na programu kompletní 15. kolo. Zástupci extraligy to oznámili na sociálních sítích, vedení Českého hokeje však ještě čeká na formální potvrzení výjimky ze strany státní správy.

"Ministerstvo zdravotnictví schválilo hygienicko-protiepidemické podmínky, za kterých může dojít ke znovuzahájení soutěžních utkání Tipsport extraligy. Potom, co je potvrdily Národní sportovní agentura s Českým hokejem, se extraliga znovu rozeběhne v sobotu," uvedl svaz v tiskové zprávě.

Extraliga dostala povolení k soutěžním zápasům stejně jako dvě nejvyšší fotbalové ligy. Všechny mohou pokračovat za předpokladu, že splní přísná hygienická opatření, především pravidelné testování na covid-19.

"Vzhledem k současné situaci nebyla jednání jednoduchá, ale s výsledkem jsem spokojen, neboť umožňuje restart nejvyšší soutěže. Chci poděkovat vládě, zástupcům ministerstva zdravotnictví a zvlášť Milanu Hniličkovi za úsilí, které hledání smysluplného řešení věnovali. Pomohli tak nejen hokeji, ale sportu a sportovním fanouškům vůbec," řekl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Extraligové přenosy na ČT sport a ctsport.cz:

Diváci se mohou těšit na pořádnou dávku přímých přenosů z extraligy. Už v sobotu nabídne program ČT sport a web ctsport.cz zápas Třinec – Kometa Brno od 19:00. V pondělí se mohou fanoušci těšit na dvojutkání Liberec – Olomouc (17:00) a Plzeň – Pardubice (19:20). Dvojduel bude i ve středu, kdy hrají Hradec Králové s Vítkovicemi (14:40) a Mladá Boleslav s Plzní (17:00). První týden po restartu zakončí nedělní přenos (15. 11.) Litvínov – Karlovy Vary (13:00).

Všichni hráči, rozhodčí a členové realizačních týmů budou povinni absolvovat před utkáním vyšetření metodou RT-PCR. Vyšetření nesmí být starší než 48 hodin s tím, že v případě, že klub sehraje během kalendářního týdne tři a více utkání, stačí testovat v pondělí a ve čtvrtek. Povinné vyšetření metodou RT-PCR se však nevztahuje na osoby, které onemocnění covid-19 prodělaly, nemají klinické příznaky, prošly předepsanou karanténou a od jejichž prvního pozitivního výsledku testu neuplynulo více než 90 dní.

Král nabádá k nošení roušek

Hrát se bude bez diváků v hledištích. Počet osob přítomných na zimním stadionu nesmí při utkání přesáhnout 200. Pořadatelé jsou povinni zajistit u osob vstupujících do areálu změření teploty a vyplnění formuláře pro případnou kontrolu ze strany zdravotnických institucí.

Všichni v hale – s výjimkou hráčů a rozhodčích při tréninku a v průběhu utkání – musejí nosit roušky či respirátory. "Buďme zodpovědní i mimo zimní stadiony,aby se situace zlepšovala a k hokeji se co nejdříve mohly vrátit také další kluby a zejména mládež," nabádal Král.

Sobotní restart extraligy obstarají dohrávaná utkání Třinec – Brno, Litvínov – Plzeň, České Budějovice – Karlovy Vary a Sparta – Pardubice. Nejvyšší soutěž se hrála naposledy 11. října, následně byly z rozhodnutí vlády přerušeny všechny profesionální soutěže v Česku.

Hokejisté v minulých týdnech ani nemohli trénovat v halách, omezení přípravy na krytých sportovištích skončilo ve středu. Kluby trénovaly v zahraničí nebo na nekryté ledové ploše v Dobříši.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články