clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 06.11.2020

Fotbal se vrací! Na Julisku přijede Jihlava

Po více než měsíci se konečně vrací druholigový fotbal. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se po nucené koronavirové pauze opět rozjíždí a dle rozpisu pokračuje svým 7. kolem. V něm nastoupíme na domácím hřišti proti FC Vysočině Jihlava. Zápas se odehraje netradičně v neděli od 10:15, živě ho můžete sledovat na ČT Sport. Upozorňujeme, že se utkání bude hrát bez přítomnosti diváků.

Pro fanoušky jsme připravili zápasový magazín Hlasatel z Julisky v online verzi. Najdete ho ZDE

Žádné zápasy, jen trénink. A to ještě v omezeném režimu. Fotbal se v Česku kvůli koronavirové situaci na čtyři týdny zastavil, ale pomalu zase nabírá na obrátkách.

Poslední ligový duel jsme odehráli 3. října doma s  Lišní (2:2), pak jsme ještě v Mnichově Hradišti stihli přátelský zápas s prvoligovým FC Slovanem Liberec (0:3). Od té doby nic.

„Můžu říct jen to, že už se na hřiště těšíme. Jelikož oba týmy měsíc stály, tak bude mít zápas hodně proměnných. Jsem zvědavý, jak v devadesáti minutách udržíme náročnost utkání. Na Jihlavu už jsme se vlastně jednou připravovali, tak věříme, že to zvládneme,“ řekl Roman Skuhravý, trenér Dukly. Jeho tým prošel úspěšně předzápasovými testy na koronavirus, všechny dopadly s negativním výsledkem.

„Přestávku jsme využili k tomu, že se nám uzdravili marodi. Na druhou stranu jsme kvůli počasí trénovali čtrnáct dnů na umělé trávě, což nebylo úplně ideální,“ dodává. „V dosud odehraných zápasech jsme měli výborné pasáže i momenty, kdy jsme nehráli ideálně. Potěšilo mě poslední utkání před pauzou doma s Lišní, kde jsme se nevzdali a vyválčili i v deseti bod. Toho si cením.“

Po šesti odehraných ligových duelech má Dukla na svém kontě devět bodů za dvě výhry, tři remízy a jednu porážku. Jihlava má bodů sedm, když dosud vyválčila dvě vítězství, jednu plichtu a třikrát opouštěla bojiště jako poražená.

Doma na Julisce jsme letos stihli odehrát tři utkání a v ani jednom nepoznali hořkost porážky. Tým ukázal bojovnost hlavně v již zmíněném posledním klání s Líšní, kdy Dukla dvakrát prohrávala a navíc dohrávala o deseti. Bod za remízu 2:2 dokázala vybojovat z poslední šance v nastaveném čase.

Jihlava ale venku umí, s kladným skóre 7:3 vyhrála v tomto ročníku v Chrudimi i na hřišti Třince. Prohrála jen ve třetím kole v Ústí nad Labem (0:2).

„Soupeř poskládal mladé mužstvo. Viděli jsme jejich pohárový zápas v Brně, kde hráli velice dobře. Je to jeden z nejpohyblivějších týmů, mají rychlý přechod nahoru a umí vycházet i z hlubšího bloku. Bude proti nám stát ambiciózní a energický tým,“ doplňuje trenér Skuhravý.

Ve vzájemných zápasech loňské sezony jsme nejprve v úvodu ročníku v srpnu prohráli na Vysočině 0:1, v domácí květnové odvetě jsme ale protivníkovi porážku oplatili a před vlastními fanoušky zvítězili 2:1.

Vzájemné zápasy v loňské sezoně:

4. kolo, FC Vysočina Jihlava – FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 88. Klobása

Sestava Dukly: Hruška – Kozma, Piroch, Chlumecký – Kovaľ, González (85. Ayong), Doumbia, Preisler (70. Souček) – Tetour – Holík, Hadaščok (46. Krunert).

18. kolo, FK Dukla Praha – FC Vysočina Jihlava 2:1 (1:1)
Branky: 5. Souček, 47. Holík – 7. Zoubele

Sestava Dukly: Rada – Dancák, Fišl, Chlumecký – Souček (87. Ullman), Doumbia, Kozma, Tetour, Preisler (73. Hašek) – Ayong (70. Fábry), Holík.