Vztahový propletenec Olgy a zesnulého oscarového režiséra Jiřího Menzela se ještě víc zamotal. Jak Blesk už informoval, vdova den před tím, než uplynuly dva měsíce od smrti jejího muže, ukázala na sociálních sítích svého rok starého chlapečka. Na jednom snímku je s ním Menzel, biologický otec nejstarší dcery Jaroslav Brabec (66) a zmiňovaný egyptolog.

Jirka byl první, kdo mě hladil po bříšku a zcela jasně pronesl, že to bude kluk. Nemohl se ho dočkat a moc se na něj těšil,“ prozradila Menzelová exkluzivně Blesku.  „Jsem šťastná, že si Jiří mohl víc než rok malého Alberta užívat a těšit se z jeho narození. Když byli spolu, tak oba zářili,“ dodala s tím, že syn se narodil na španělské Mallorce. Olga ho vezla do Česka autem. Bez dokumentu o jeho narození! Na svět ho totiž přivedla při domácím porodu. 

Brabec dělal problémy

Poprvé otěhotněla před 12 lety s manželovým kolegou Brabcem. S Menzelem už v té době měla uzavřenou dohodu. „Řešila jsem to po svém. Když jsem otěhotněla, tak jsem mu to okamžitě řekla. Byli jsme domluvení, že až se to stane, tak se naše cesty rozdělí. Na chvilku se skutečně oddělily,“ popisovala Menzelová. Režisér totiž potomka mít odmítal.

Olga si přála dítě, čemuž rozumím, ale na druhou stranu jsem sobec nebo srab, a mám takovou fixní ideu, že moje dítě by nebylo zdravý, protože už jsem moc starej,“ popisoval Menzel. „Dostal mě tím, že mi řekl: Já s tebou chci mít dítě! Koho by to nezlomilo?” vysvětlovala Olga, jak se s Brabcem dala dohromady. Svému muži Olina jiný stav netajila a nakonec od něj odešla k tatínkovi Aničky, ještě než se holčička narodila.

Rok a půl s milencem žila. Nakonec se ale rozešli. Sama ovšem zvládla žít jen krátkou dobu. S podvedeným manželem se usmířila a ten se o Aničku nakonec ukázkově staral. Čtyři roky nato otěhotněla znovu a narodila se druhá dcera Eva Marie. Všichni tatínci spolu vycházejí. „U Jaroslava to nějakou dobu trvalo, aby ty vztahy byly jaksi idylické. Jakýkoliv vztah je práce na obou stranách, a to byl i tento případ. S Mirkem mě seznámil právě Jiří,” uzavřela Olga.

O podivném rodinném modelu

 „Myslím si, že to, jak žijeme, je výjimečné, že se nehádáme. Teď už musím říct, že všichni tatínkové spolu měli dobré vztahy. Měli, protože Jirka už tu není... Ta rodina spolu byla velká a šťastná. Mnoho lidí by to takto chtělo mít, ale nedosáhnou na to hlavou. Je to o velkém umění diplomacie. Navíc si myslím, že nejsem jediná, kdo má tři otce tří dětí. To, že spolu všichni vycházíme, však už výjimečné je a také to je solí v očích spoustě lidem. Že se nehádáme a to je také vidět na té společné fotce, ze které září dobrá nálada. Je to tím, že všichni ti muži jsou výjimeční a toho si nesmírně vážím.“

O vztahu s Menzelem

 „Je asi důležité říct, že můj vztah s Jiřím byl mimořádně hluboký a jeho odchod nesu hůř, než jsem si uměla kdykoliv představit. My jsme si žili svobodný život. Vždy říkal, že nás miluje a přeje si mě mít s holkama nablízku, ale opakoval mi, že jsem svobodná. Během let se náš vztah posunul, protože ten čtyřicetiletý věkový rozdíl, který mezi námi byl, definoval tím, že bude šťastný, když já budu šťastná. Soukromě jsme si každý žili svůj život. Ale přitom jsme byli stále spolu propojeni.“

Video
Video se připravuje ...

Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82) Instagram

O novém muži Miroslavu Bártovi

Je to mimořádný muž, mimořádně tolerantní a je paradoxem, že mají, že měli s Jiřím řadu vlastností společných. On je v mnohém můj protipól, a to je nejspíše právě to, proč u nás ta chemie tak dobře funguje. Jak v práci, tak v soukromí. Ale ty cesty, co nás spletly dohromady, to nebylo okamžitě, bylo to složitější. A do toho již nikomu nic není...“

Režisér potomka nechtěl, nakonec byl manželce vděčný

Přestože jeho žena byla o čtyřicet let mladší a nijak mu netajila, že bude chtít být taky jednou matkou, být rodičem odmítal. „Jirka si dítě nepřál. Nikdy. A dost často to opakoval. Když mi to řekl poprvé, pořádně jsem to obrečela,” prozradila Olga. Nakonec si ale prošli složitým obdobím, na jehož konci vychovával děti vlastně dvě - svou Evičku a starší Aničku od Jaroslava Brabce.

Oba otcové nakonec dokázali v zájmu dětí potlačit svoje ega. Jirka přistupuje k oběma dcerám stejně a Aničku bezmezně miluje. A totéž Jaroslav, kterého by třeba nenapadlo vzít do zoologické zahrady jenom Aničku. Pro mě je důležité, že holky vyrůstají v harmonické rodině, jakkoliv je netypická,“ řekla Olga Menzelová pro Magazín DNES s tím, že režiséra Ostře sledovaných vlaků nakonec svéhlavé odmítání otcovství mrzelo. „Já jsem děti nechtěl, nějak mi to bylo cizí. Teď mě to mrzí, že jsem na to přišel až tak pozdě. Je to moje pitomost a děkuji Olince, že mě vlastně napravila,“ popisoval Menzel.

Video
Video se připravuje ...

Olga Menzelová jako antická bohyně! Jak se má její manžel Jiří? Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Smutný konec

Držitel oscara za Ostře sledované vlaky zemřel v sobotu 5. září. „Věřím, že se setkáme, ať už v jakékoliv podobě. Protože není možné, aby to tak nebylo. Hladím tě a milujeme tě z celého srdce navěky. Tvoje holky. Olinka, Anička, Evička,“ loučila se s ním Menzelová a zveřejnila i dojemné video jeho posledních chvil. Přestože na něm byly i dcery, o chlapečkovi se v té době nezmínila. Na světě už ale byl.

Režisérovy problémy začaly v listopadu roku 2017. V nemocnici skončil poté, co jej doma našla v bezvědomí manželka Olga. Poté podstoupil kvůli infekci vážnou operaci mozku, nějaký čas strávil v umělém spánku a od té doby probíhala jeho náročná rekonvalescence.

Fotogalerie
51 fotografií