Hledají se startupy, které chtějí expandovat do Velké Británie. Podporu jim poskytne Tech Rocketship Awards

Peter BrejčákPeter Brejčák

londynEvent

Foto: Eva Dang/Unsplash

Londýn

0Zobrazit komentáře

Velká Británie je v Evropě domovem největšího počtu jednorožců, tedy startupů s více než miliardovou valuací měřenou v dolarech, a zároveň je místem setkávání jedněch z největších světových inovátorů. Aby země ještě více podpořila rozvoj mezinárodního startupového ekosystému, vyzývá i české technologické startupy na zapojení do soutěže Tech Rocketship Awards, které je CzechCrunch mediálním partnerem.

V rámci soutěže, kterou pořádá britský Department for International Trade (DIT) podporující firmy s chutí expandovat do Spojeného království, mohou zapojené startupy v rostoucí fázi (takzvané scale-upy), které jsou v provozu alespoň šest měsíců, získat networking a balíček pomoci na rozběh podnikání na tamním trhu.

„Pro scale-upy neexistuje lepší místo pro růst, než je Velká Británie,“ věří zástupce britské agentury pro mezinárodní obchod Richard Burn. „Jedna z našich klíčových rolí je podpořit globální rozvoj nejlepších firem z celého světa pomocí tech ekosystému, jenž existuje ve Velké Británii,“ doplňuje.

tra-head

Hlavní vizuál akce Tech Rocketship Awards

Soutěž Tech Rocketship Awards je určena pro technologické společnosti na cestě k mezinárodní expanzi, které působí v segmentech, jako je digitální bezpečnost, healthtech, umělá inteligence, práce s daty nebo oblast agrotech. Přihlášené projekty musí na trhu fungovat zmíněných šest měsíců s podmínkou, že zatím neexpandovaly do Velké Británie, ale v příštích dvou letech to plánují.

Osmi vybraným firmám pak DIT nabídne plně hrazenou a podle individuálních potřeb přizpůsobenou návštěvu Velké Británie. V rámci workshopů agentura ještě předtím pro zájemce organizuje několik vzdělávacích aktivit s experty na téma pitchování investorům, tvorby globální marketingové strategie nebo insightů od firem, které do země úspěšně expandovaly.

Hlásit do soutěže se můžete pouze do 15. listopadu, poté se bude osm přihlášených projektů z České republiky a ze Slovenska prezentovat v rámci „národního“ finále. To se odehraje 24. listopadu jako živý online stream, který bude k dispozici také divákům na této adrese.

Event otevře britský velvyslanec v České republice Nick Archer, porotu hodnotící startupy následně obsadí business kouč a podnikatel Michael Jacobsen, Petra Dzurovčinová (šéfka inovací města Bratislavy), Jaroslav Trojan (Managing Partner fondu Nation 1) a Tony Kypreos z DIT. Tři vybrané startupy následně postoupí do evropského finále soutěže, přičemž závěreční vítězové budou oznámeni v březnu příštího roku.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym