Světová jednička na úvod Turnaje mistrů nezaváhala. Djoković si poradil se Schwartzmanem ve dvou setech

Srbský tenista Novak Djokovič zahájil útok na šestý triumf na Turnaji mistrů vítězstvím 6:3, 6:2 nad debutantem Diegem Schwartzmanem z Argentiny. V druhém duelu skupiny Tokio 1970, nazvané podle prvního ročníku turnaje, porazil Rus Daniil Medveděv 6:3, 6:4 Němce Alexandera Zvereva.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 23:01 16. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković na Turnaji mistrů v Londýně

Novak Djoković na Turnaji mistrů v Londýně | Foto: PAUL CHILDS | Zdroj: Reuters

Světová jednička Djokovič potvrdil ve svém zahajovacím utkání roli favorita a největšího žebříčkového outsidera v Londýně Schwartzmana porazil i v šestém vzájemném duelu. Mírné potíže měl pětinásobný vítěz turnaje jen v prvním setu, kdy prohrával 1:2 s brejkem, ale rychle srovnal a pak už měl zápas pod kontrolou.

Přijel jsem jako jistá jednička a můžu hrát bez stresu, vyhlíží útok na Federerův rekord Djoković

Číst článek

„Jsem moc spokojený s tím, jak jsem hrál v druhém setu,“ řekl Djkovič po výhře za 78 minut. „Pro Diega to bylo těžké. Byl to pro něj první zápas v této aréně a řekl bych, že ke konci prvního setu nepředvedl úplně svůj nejlepší tenis,“ dodal sedmnáctinásobný grandslamový vítěz v téměř prázdné hale O2.

Třiatřicetiletý Srb si připsal na finále sezony ATP Tour už 37. výhru, čímž se osamostatnil na třetím místě historického pořadí. Více zápasů na Turnaji mistrů vyhráli jen absentující Švýcar Roger Federer (59) a česká legenda Ivan Lendl (39).

Na rekordmana Federera se může Djokovič letos dotáhnout v počtu celkových triumfů na turnaji. V neděli v hale bělehradský rodák převzal trofej za to, že pošesté v kariéře zakončí sezonu jako světová jednička, což dosud dokázal jen Američan Pete Sampras.

Ve středečním druhém duelu se Djokovič střetne se čtvrtým nasazeným Medveděvem. Ruský tenista porazil podruhé během osmi dnů Zvereva, jehož zdolal i předminulou neděli ve finále halového turnaje v Paříži a v pondělí mu oplatil loňskou porážku ze základní skupiny. Při druhém startu v Londýně si čtyřiadvacetiletý moskevský rodák připsal na čtvrtý pokus první vítězství.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 5,7 milionu dolarů):

Skupina Tokio 1970:
Djokovič (1-Srb.) - Schwartzman (8-Arg.) 6:3, 6:2, Medveděv (4-Rus.) - A. Zverev (5-Něm.) 6:3, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme