Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Miloš Zeman promluvil o vzniku úřednické vlády: Budu čekat na volby

Miloš Zeman promluvil o vzniku úřednické vlády: Budu čekat na volby
Zdroj: profimedia
slovo prezidenta
Prezident Miloš Zeman (76) odmítá, že by uvažoval o tom, že padne vláda premiéra Babiše. Zeman se nechal slyšet, že o úřednické vládě vůbec neuvažuje. Informaci, že Zeman chce do úřednické vlády Daniela Beneše, vypustil web Seznam Zprávy.

Prezident Miloš Zeman (76) označil možnost úřednické vlády v čele s ředitelem ČEZ Danielem Benešem za absolutní lež. "O ničem takovém rozhodovat nebudu," řekl v rozhovoru s Parlamentními listy. O možném plánu na úřednickou vládu informoval v pátek server Seznam Zprávy.

Server Seznam Zprávy minulý týden na základě svého zdroje blízkého hradní kanceláři uvedl, že prezident Zeman pracuje na tom, že by premiér Andrej Babiš (66) předčasně skončil a místo ministrů ANO a ČSSD se ujal řízení země úřednický kabinet. Možný konec Babišovy vlády by podle serveru mohl přijít už v lednu 2021. Potíže kabinetu mohou reálně odstartovat už v prosinci komunisté, pokud v závěrečném hlasování nepodpoří státní rozpočet, uvedl server.

"Jsem tady já, kdo by měl rozhodnout o úřednické vládě, a já o ničem takovém rozhodovat nebudu. Počkám do voleb a vítěze voleb jmenuji premiérem," řekl Zeman.

Menšinový kabinet ANO a ČSSD toleruje KSČM. Sněmovní volby budou na podzim příštího roku.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy