Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Tom a Jerry se dočkají vlastního celovečerního filmu. Tentokrát po boku Chloë Grace Moretzové

Snímek Tom a Jerry (2021). foto: VERTICAL ENTERTAINMENT

NEW YORK - Newyorská čtvrť Manhattan bude svědkem něčeho, co nemá úplně obdoby. Animovaní kocour s myší tam svými souboji zničí luxusní hotel. Snímek Tom a Jerry zamíří do českých kin 4. března.
  17:00

V luxusním hotelu se má za několik dní odehrávat svatba století. Je tedy důležité, aby všechno bylo perfektně přichystáno. Proto je potřeba se zbavit malé hnědé myši, jež brouzdí hotelovými chodbami a krade jídlo. Úkolem pověřená zaměstnankyně hotelu (Chloë Grace Moretzová) si přizve ke spolupráci šedivého kocoura. Tím začínají pořádné patálie...

Snímek Tom a Jerry (2021).
Snímek Tom a Jerry (2021).

Film je volnou adaptací jednoho z prvních příběhů dvojce Hanna-Barbera, ve kterém se z dvojice oblíbených hrdinů poprvé stanou nesmiřitelní nepřátelé. 

V hlavních rolích se kromě Toma a Jerryho objeví již víše zmíněná Chloë Grace Moretzová (Kick-Ass: Nářez), Michael Peña (Ant-Man) a Ken Jeong (Pot a krev).

Režisérem snímku je Tim Store (Shaft, Mysli jako on). O scénář se postarali Michael H. Weber a Scott Neustadter (oba Papírová města, Hvězdy nám nepřály) .

Mimochodem, třináct dílů původního Toma a Jerryho vznikalo v téhdejším Československu. Ve studiu Bratří v triku je pro společnost Rembrand Films vyrobil oscarový producent Gene Deitch, který se v roce 1958 právě za tímto účelem do Prahy přestěhoval. Nakonec zde zůstal natrvalo.