Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodina se rozloučí s vojačkou Míšou (†27): Sestra promluvila o pláči a bolesti

Autor: chal - 
19. listopadu 2020
05:00

Čtvrtek 12. listopadu se nešťastným způsobem zapsal do historie naší země. Toho dne na zahraniční misi zemřela první česká vojačka. Smrt rotmistryně Michaely Tiché vyvolala velký ohlas. Mnoho lidí mělo Míšu rádo, o své vzpomínky se podělili i kolegové z armády a z řad dobrovolných hasičů. Míšina rodina nyní oznámila datum, kdy se s ní rozloučí.

K tragické události došlo na Sinajském poloostrově nedaleko egyptského letoviska Šarm aš-Šajch. Michaela Tichá byla jedním z osmi pasažérů vrtulníku Black Hawk organizace MFO (Mnohonárodní síly a pozorovatelé). Kromě české rotmistryně zemřelo dalších sedm lidí, havárii přežil jeden Američan.

Michaela Tichá se stala první českou vojačkou, která zahynula na zahraniční misi. Rodina se s ní rozloučí v pátek 20. listopadu. Na facebooku to oznámila její sestra Barbora. „Děkujeme vám za dojemné vzkazy a vzpomínky na Michalku, které nás velmi potěšily. Vaše společné zážitky nás rozplakaly, ale pomáhají nám pomalu se vyrovnávat se smutnou skutečností,“ napsala.

Po nečekané smrti mladé vojačky mnoho lidí přišlo s dojemnými vzpomínkami na ni. Michaela Tichá kromě armády působila i v řadách dobrovolných hasičů, které velmi úspěšně reprezentovala na soutěžích v zahraničí. Míša byla všeobecně oblíbená, její skon zasáhl spoustu lidí. Nejvíce však samozřejmě příbuzné.

„Bolest z odchodu Michalky a pocit prázdné náruče se nedá vůbec popsat. Může ji pochopit jen ten, kdo sám něco podobného zažil,“ doplnila Míšina sestra. Poslední rozloučení s vojenskými poctami se uskuteční v pátek 20. listopadu v areálu strašnického krematoria. Pro osobní rozloučení bude půl hodiny před obřadem otevřena smuteční síň.

Video  Armádní speciál přepravil ostatky Michaely Tiché do vlasti (13. listopadu 2020).  - CNC / Veronika Foltová
Video se připravuje ...

pajato73 ( 19. listopadu 2020 13:05 )

mi je z te diskuze spatne... vlastne z tech lidi, co nemaji srdce

pajato73 ( 19. listopadu 2020 13:02 )

BoziMilda ( 19. listopadu 2020 12:49 )

A že se v roce 1942 Stalin, Churchil a Roosewelt obyčejných Čechů nezeptali, jestli chtějí osvobodit. Takže pozveme zpátky Wehrmacht a Gestapo, potom se tu udělá referendum, jestli chceme osvobodit a po dopočítání hlasů nás Biden, Putin a Johnson smí osvobodit znovu. Takhle to jste to myslel ?

donypan ( 19. listopadu 2020 12:35 )

Na to aby jsme zjistili jestli někdo chce na svém území cizí vojska se musíme zeptat obačejných lidí a ne vlády.V 68r.sověty taky chtěla naše vláda a lidé ne.Jinak kdyby seděla za kasou v některém marketu,tak by byla užitečná a ještě by žila.Vidina peněz je hold magnet.

deratizater ( 19. listopadu 2020 11:04 )

Ty zastaralé padavé americké vrtulníky Black Hawk nyní nakoupila i naše armáda kus za 1,2 miliardy !!!. Ten kdo by pozůstalým této nehody měl zaplatit odškodnění není váš stát ale Američani potažmo výrobce těchto vrtulníků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání