Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Lil Wayne má problémy. Slavnému rapperovi hrozí deset let vězení za nelegální držení zbraně

Rapper Lil Wayne. foto: WIKIMEDIA COMMONS - Megan Elice Meadows

Policejní prohlídka soukromého letadla rappera Lil Waynea (vlastním jménem Dwayne Michael Carter) odhalila nelegálně drženou pistoli. Hudebník má držení zakázané vzhledem ke svým předchozím zločinům. V případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi.
  18:00

Howard Srebnick, hudebníkův právník, sdělil magazínu Vulture, že současná obvinění se vztahují k policejní prohlídce soukromého letadla, která se odehrála v Miami v roce 2019. Při ní byla v jednom z kufříků nalezena pozlacená pistole, o které Wayne tvrdil, že je darem ke dni otců. Policejní zápisy navíc hovoří o tom, že byl Wayne během prohlídky pod zjevným vlivem návykových látek. 

Rapper Lil Wayne.
Lil Wayne a Chance the Rapper během své show na Utkání hvězd NBA.

„Nejsou žádné důkazy o tom, že by tu zbraň použil, nebo ji použít chtěl. Nejsou důkazy o tom, že by byl nebezpečnou osobou,“ hájil Srebnick svého klienta. Rapper zatím není ani ve vazbě. U soudu má slyšení 11. prosince. Pokud ho soud shledá vinným, může se do vězení dostat až na deset let. 

Problémy nemá hudebník poprvé. Už v roce 2010 pobyl osm měsíců ve věznici na ostrově Rikers právě za nelegální držení střelné zbraně. Pro Waynea to znamenalo dočasný pád z rappového „výslunní“. Svůj vězeňský zážitek později přetavil do autobiografické knihy Gone Till November (Budu pryč do listopadu, česky nevyšla). 

Lil Wayne se netají velkými sympatiemi k prezidentovi Donaldu Trumpovi. V uplynulých měsících proběhla médii zpráva o tom, že právě tato podpora donutila Wayneovu přítelkyni Denise Bidotovou, aby se s ním rozešla.

Rapper se narodil v roce 1982. Hudbu tvoří už od svých devíti let, ale mezinárodním úspěchem se stalo až jeho šesté album Tha Carter III (2008). Vydal dvanáct studiových alb a na svém kontě má pět hudebních cen Grammy.