Předpokladem samozřejmě je, že jde o neochucenou kávovou sedlinu bez příměsi cukru a mléka nebo o vyextrahovanou mletou kávu z kávovaru. Pokud ji usušíte, můžete ji nasypat do mističky a vložit do lednice, kde bude absorbovat nelibé pachy a výrazné vůně skladovaných potravin.

Po krájení cibule a česneku zůstává nepříjemné aroma jak na prkénku, tak na vašich rukou. Naneste na prkénko trochu kávové sedliny a řádně ho vydrhněte hrubou stranou houbičky. Sedlinu aplikujte i na ruce, promněte je a opláchněte. Odér aromatických dochucovadel se tím neutralizuje.

Písek může nádobí poškrábat, zato kávová sedlina je šetrnější. Zkuste s její pomocí vyčistit připálené hrnce. Předtím je ale odmočte, zázraky káva pochopitelně neumí.

Lógr obsahuje různé minerální látky, a je proto dobrým obohacením kompostu. Sypat ho přímo k rostlinám se ale doporučuje jen občas, protože funguje jako hnojivo, jehož přemíra škodí stejně jako jeho nedostatek. Navíc má kyselou reakci, takže je vhodný spíš jen pro ty rostliny, které si libují v kyselé půdě. Jsou to například vřesy, vřesovce a rododendrony.

Pokud ale budete sypat kávovou sedlinu mezi záhony, můžete tím odpudit některé škůdce, například mravence a slimáky. Káva odpudí i blechy z psího kožíšku: lógr zalijte ještě jednou horkou vodou, nechte vylouhovat a vychladnout. Po koupání vetřete výluh do mazlíčkovy srsti, nechte chvíli působit a pak důkladně opláchněte.

Stejnou kúru můžete aplikovat i na své vlasy a dodat jim živiny a lesk, ovšem jen za předpokladu, že máte vlasy tmavé. Káva totiž trošku barví. Na druhé straně se dá tato barvicí schopnost využít k zamaskování drobných škrábanců na tmavém nábytku. Navlhčeným lógrem škrábance několikrát přetřete, pak sedlinu smyjte a nechte povrch vyschnout. Na závěr postižené místo ošetřete olejem či voskem.