Hlavní obsah

Slalomová hvězda Shiffrinová se v Levi vrací do Světového poháru

Slalomová hvězda Mikaela Shiffrinová se po 300 dnech vrací do Světového poháru. Americká lyžařka se po pauze představí o víkendu ve finském Levi, kde bude na startu slalomů i trojice českých závodnic - devátá Martina Dubovská, která byla loni v Levi devátá, Gabriela Capová a Elese Sommerová.

Foto: Profimedia.cz

Slalomová hvězda Mikaela Shiffrinová na trati super-G při SP v bulharském Bansku

Článek

"Jsem vděčná, že jsem zpět. Těším se, až budu stát ve startovní bráně a lyžovat. Ideální bude udělat z každého oblouku dobrý oblouk. A snad budou i rychlé," řekla trojnásobná celková vítězka Světového poháru.

Pětadvacetiletá Shiffrinová startovala v seriálu naposledy 26. ledna, kdy vyhrála superobří slalom v bulharském Bansku. Poté nezávodila kvůli náhlému úmrtí otce Jeffa. Úvod této sezony na ledovci v Söldenu vynechala kvůli zádům.

Foto: Sport-invest

Americká sjezdařka Mikaela Shiffrinová ve Špindlerově Mlýně.

Na soutěžní svahy se chtěla vrátit dříve, ale minulá sezona předčasně skončila kvůli koronaviru. "Chtěla jsem, aby se dojela. Ze smrti otce jsem byla smutná a lyžování je terapie. V únoru jsem ale jen týdny seděla doma, jedla a spala," uvedla.

Před slalomy v Levi nemá konkrétní očekávání. "Budu se držet při zemi, ale chci jezdit dobře, to znamená rychle. Vím, že to dokážu," řekla Shiffrinová.

Ve slalomech v lednu a v únoru prohrála se Slovenkou Petrou Vlhovou. "Byla o dost rychlejší," vzpomínala Shiffrinová na závody v Záhřebu a Flachau. "Nemám se soupeřkami žádné srovnání, takže nevím, jak na tom jsem," dodala.

Reklama

Související témata: