ČT nikdo neruší. Ale tohle ji zadusí! Vadim Petrov z RRTV nepotěší současné vedení Kavčích hor

20.11.2020 15:32

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílí (RRTV) Vadim Petrov se vyjádřil k aktuálnímu dění kolem České televize. A naznačil, kdo Českou televizi jednou vystřídá.

ČT nikdo neruší. Ale tohle ji zadusí! Vadim Petrov z RRTV nepotěší současné vedení Kavčích hor
Foto: Repro XTV
Popisek: Člen Rozhlasové a televizní rady Vadim Petrov

Vadim Petrov sám o sobě prohlašuje, že nechce zničit Českou televizi, i když je z toho prý starými televizními harcovníky obviňován.

Začal poněkud ze široka tím, že RRTV udělila licenci k televiznímu vysílání právnické osobě Kanál Naživo s.r.o. a to na 12 let. Stanice hodlá vysílat 24 hodin denně a hodlá vysílat opravdu naživo. Bude vysílat umělecká vystoupení, pohádky pro děti, vzdělávací pořady, různá televizní show a tak podobně.

Petrov v této souvislosti prozradil, že už při první vlně koronaviru navrhoval ČT cosi podobného, ale jeho návrh prý bohužel zůstal nevyslyšen. Člen RRTV je však přesvědčen, že by to veřejnoprávní televize dělat měla.

„Při první vlně koronaviru jsem vedení ČT navrhoval projekt ‚Divadlo v době koronaviru', aby ČT stáhla peníze z nákupu zahraniční produkce a dala je domácím umělcům, kteří nemají možnost si peníze vydělat. Vůbec to nevzali v ČT v potaz. Jasně, nemá jim do toho nikdo co kecat,“ uvedl doslova Petrov.

Tato neochota České televize měnit se prý bude jejím vlastním hrobem.

„ČT nikdo neruší, bude tady do té doby, než se její čas naplní. Doroste mladá generace, která už nepotřebuje televizní noviny v 19.00. Vznikne spousta dalších projektů jako je vysílání Naživo, hudebních, specializovaných, vědeckých, edukativních… sponzoři mají zájem na jiných formách propagace, než jsou reklamní bloky v mainstreamu. Dosavadní koncept duálního vysílání je mrtvý a odejde do historie se všemi pohrobky socialistické televize, kteří si audiovizuální prostředí s datovým vysíláním už nedokážou představit. ČT zadusí neschopnost šetřit v mandatorních nákladech, preferování masové sledovanosti… nová generace není z hlediska programové nabídky homogenní. Chce diverzifikaci a tu jim zajistí jen otevřený a pluralitní trh více provozovatelů,“ upozornil Petrov.

Dodal také, že celá česká kultura stojí na principu grantů a dotací z veřejných peněz, což má zaručit to, že se česká kultura nedostane do vleku velkých korporací. Případné nové kanály se pak budou řídit směrnicemi EU o samoregulaci.

A ČT podle názoru Petrova zatím ujede vlak.

Vadim Petrov promlouvá

Vadim Petrov promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…