Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Príbeh, ktorý vháňa slzy do očí: Chlapček (4) prišiel v priebehu pár mesiacov o oboch rodičov!

Mariah a Adan Gonzalez so svojím synom Raidenom.
Mariah a Adan Gonzalez so svojím synom Raidenom. (Zdroj: gofundme.com)

WASHINGTON - Štvorročný chlapec z USA stratil v priebehu niekoľkých mesiacov matku a otca a stala sa z neho sirota. Obaja zomreli po nakazení koronavírusom. Nemali ani 35 rokov.

Raiden Gonzalez (4) bude mať o pár dní päť rokov. Jeho rodičia, Adan a Mariah Gonzalez, nebudú pri ňom v deň jeho narodenín. Obaja zomreli s odstupom niekoľkých mesiacov, obaja zomreli na komplikácie spôsobené koronavírusom. O tejto tragickej udalosti informoval spravodajský portál USA Today.

Podľa správy teraz žije Raiden so svojou babičkou z matkinej strany, Rozie Salinas. „Iba si želá, aby ich mohol mať späť,“ povedala pre USA Today. Povedala Raidenovi, že jeho rodičia sú teraz anjeli. „Vie, že teraz na nás dozerajú a chránia nás.“

Sirotou v priebehu niekoľkých mesiacov: Adan zomrel v júni, Mariah v októbri

Adan zomrel v júni na následky svojej nákazy koronavírusom. Po jeho smrti sa Mariah presťahovala s Raidenom k babičke. Po čase sa po strate manžela sa zdalo,  že už je na tom lepšie. V októbri sa však Mariah sťažovala na bolesť na hrudníku, podozrenie na príznaky panického záchvatu. Od tohto momentu sa veci len zhoršovali.

Salinas zavolala záchranku v nádeji, že jej bude čoskoro lepšie. Mariah bola prevezená do nemocnice. Boli tam komplikácie, povedala babička USA Today. Mariah bola pôvodne testovaná negatívne. Druhý test bol opäť pozitívny. Marie nakoniec zomrela v nemocnici na následky svojej choroby - iba jeden deň po prijatí. Mala iba 29 rokov.

Toto vôbec nečakali

Salinas si pamätá posledné slová Mariah: „Len si jednoducho ku mne sadni,“ povedala. A dodala: „Chcem, aby bolesť ustala.“ Salinas ďalej portálu povedala: "Nemyslela som si, že to bude naposledy, čo ju uvidím. Len príliš skoro zomrela. To sme nikdy nečakali."

Na darovacej platforme Gofundme poskytlo veľa ľudí dar na podporu Rozie Salinas a malého Raidena. Doteraz darovalo tisícky ľudí. Vyzbieralo sa už takmer 160 000 dolárov.

Viac o téme: RodičiaBabičkaSirotaUSAMariahGonzalezKoronavírusRaidenAdan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu