Logo regionálního portálu regionivancicko.cz

FOTO: Modernizace trati mezi Brnem a Zastávkou je v plném proudu. Takto práce pokračují

Veronika Miškaříková
sobota 21.11.2020



Právě probíhající první etapa elektrizace a zdvoukolejnění traťového úseku Brno - Zastávka přináší celkové zmodernizování železniční tratě mezi zastávkami Brno-Horní Heršpice a Střelice. V rámci stavebních prací prochází rekonstrukcí všechny čtyři železniční přejezdy a také všechna nástupiště. Na nich vznikají přístřešky pro cestující a elektronické informační tabule, nově budou také přístupná bezbariérově. V daném úseku vznikají dvě nové zastávky - Brno-Starý Lískovec a Ostopovice. Oprav se dočká Střelická stanice, kde se zmodernizují vnitřní prostory výpravní budovy, vzniknou nová nástupiště - jedno vedle výpravní budovy a jedno ostrovní - a postaví se zde protihluková stěna.

 

Cestující čeká výluka na trati

Z důvodu stavebních prací na železnici je nyní mezi zastávkami Brno hlavní nádraží a Zastávka omezený provoz. Osobní vlaky jsou v celém úseku nahrazeny autobusovou dopravou, u spěšných vlaků a rychlíků došlo k časovému posunu oproti pravidelnému jízdnímu řádu.

 

Mezi Střelicemi a Zastávkou se trať začne modernizovat v roce 2023

Stavba 1. etapy bude podpořena Evropskou unií prostřednictvím Operačního programu Doprava. V roce 2023 bude zahájena druhá etapa, kde se stavební práce spojené s elektrizací a zdvoukolejněním přesunou mezi Střelice a Zastávku.

 

Zdrojem fotografií je Správa železnic.

TOP
MIKO Neslovice s.r.o. nabízí práci na pozici Strojník UNC, stavební dělník v obci Neslovice

Strojník UNC, stavební dělník

MIKO Neslovice s.r.o. Neslovice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP, DPP, práce na IČO). ➤ Přijmeme:  strojníka UNC, ( popř. JCB 3CX) stavebního dělníka.Tel:602 772026,606 421419 dobrá platové podmínky, víkendy…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama