Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Průlom v případu vraždy Niny H.: Policie potvrdila práci s novými informacemi

Průlom v případu vraždy Niny H.: Policie potvrdila práci s novými informacemi
Zdroj: archiv Niny H.
+ Dalších 8 fotografií
smrt
Téměř celá republika sledovala pátrání po Nině (24) a jejím kamarádovi Janovi (34). Pohřešování mělo bohužel tragický konec, policisté našli dívčino tělo v oboře Hvězda. Podle nich zemřela v pátek 6. listopadu násilnou smrtí. Jan, se kterým byla naposledy viděna, skočil týž den pod metro. Nyní v případu došlo k průlomu, policie ho překlasifikovala.

Kriminalisté i nadále pokračují ve vyšetřování smrti Niny H., jejíž tělo bylo nalezeno v oboře Hvězda. Mladá studentka fyzioterapie byla pohřešována několik dní a policie po nálezu jejího těla konstatovala, že zemřela násilnou smrtí.

Nyní došlo v případu k průlomu. „Mohu potvrdit, že jsou zahájeny úkony trestního řízení, a to pro podezření z trestného činu vraždy. V současné chvíli stále probíhá prošetřování celé věci a nebudeme k ní poskytovat žádné další informace,“ řekla webu TN.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Případ dosud nebyl klasifikován jako vražda, nyní je tedy jisté, že mladá Nina H. zemřela úmyslem někoho dalšího. „Nevylučujeme spojitost mezi oběma případy, tedy případem pohřešování té ženy a toho muže. Do současné chvíle nebyla obviněna žádná konkrétní osoba,“ dodala Kropáčová s odkazem na Jana, který zemřel poté, co skočil pod metro.

Prohlášení rodiny

Zdrcená rodina zesnulé dívky poděkovala všem, kteří se do pátrání zapojili. Zároveň oznámili, že mají v plánu splnit dívčin velký sen. „Nina byla obrovsky laskavá, svůj život zasvětila pomáhání lidem. Byla to veselá, kreativní, chytrá a krásná holka, která toho v životě měla ještě tolik před sebou. Měla spoustu snů, největším z nich bylo postavit domov důchodců po vzoru těch dánských, které ji velice oslovily. Proto se co nejdříve chystáme uspořádat sbírku, abychom tento sen mohli přivést k životu. Každý příspěvek bude cihlou k postavení Ninina snu, díky kterému bude moci i nadále pomáhat ostatním,“ řekla rodina.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy