Lidé z celého Česka jsou zasažení příběhem oblíbené Niny, jejíž tělo bylo po třech dnech hledání nalezeno v oboře Hvězda. Policisté nejprve potvrdili, že zemřela násilnou smrtí, ale víc k příčině úmrtí říct nechtěli.

V sobotu 21. listopadu pro Blesk.cz mluvčí pražské policie Eva Kropáčová prozradila novinku v prošetřování: „Mohu potvrdit, že jsou zahájeny úkony trestního řízení, a to pro podezření z trestného činu vraždy,“ řekla mluvčí s tím, že vzhledem k pokračujícímu vyšetřování nebude prozrazovat další detaily.

Policie pátrá po Nine H. a Janu P.m kteří jsou od pátku nezvěstní. V neděli zveřejnila video z kamery, které je zachytilo, jak vychází z domu ve Stodůlkách.
Autor: Policie ČR

Na dotaz redaktora Blesk.cz ohledně sebevraždy Jana mluvčí potvrdila, že „vyšetřovatelé stále nevyloučili úzkou souvislost mezi oběma případy.“ Kolem posledních hodin života Niny a Jana jsou totiž zatím nejasnosti. Naposledy byli spolu viděni v pátek 6. listopadu, kdy se mezi 14:00 a 16:30 sešla s Janem.

Co se dělo v pátek odpoledne?

Podle přátel měla Nina pak v 16:30 dorazit na schůzku na Floru, tam už se ale neobjevila. Nedostavila se pak ani na další dva plánované srazy. „Budu tam za 20 minut,“ píše přitom Nina zprávu chvíli před jedním z nich.

Co se dělo v čase mezi 16:30 a 18:07, je doposud záhada. Kolem šesté hodiny skočil pod metro na Vltavské mladý muž, byl na místě mrtvý. „Podle prvotních informací se jedná o sebevraždu,“ uvedla krátce po činu policejní mluvčí Eva Kropáčová. Jeho totožnost policisté v tu chvíli neznají, ale v úterý 10. listopadu potvrdili, že se jednalo o Jana.

Fotogalerie
66 fotografií