Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Londýně padaly hvězdy: Thiem udolal Djokoviče, Medveděv pak Nadala

Konec velkých legend. Světová jednička Novak Djokovič pošesté Turnaj mistrů nevyhraje. V tříhodinové bitvě sice srbský tenista odvrátil Dominicu Thiemovi ve druhém setu čtyři mečboly a v tie-breaku rozhodující sady vedl už 4:0, přesto Rakušan dovedl zápas do vítězného konce a po roce je v londýnské hale O2 opět ve finále. Nad Djokovičem po urputném souboji zvítězil 7:5, 6:7 a 7:6. Ruský tenista Daniil Medveděv otočil semifinále se Španělem Rafaelem Nadalem a po výhře 3:6, 7:6, 6:3 je poprvé ve finále Turnaje mistrů.

Dominic Thiem na Turnaji mistrů
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

"Byl to strašně těsný zápas jako všechny tady. Jsem moc šťastný," řekl sedmadvacetiletý Thiem, jenž letos vyhrál US Open a dnes oslavil jubilejní 300. vítězství na okruhu ATP.  "V tie-breaku druhého setu jsem byl hrozně nervózní. Po prvním velkém titulu v New Yorku jsem si myslel, že budu trochu klidnější, ale to byla chyba. Byl jsem stejně nervózní jako dřív," dodal.

Djokoviče porazil ve dvanáctém vzájemném duelu popáté. Jako druhý tenista po Andym Murraym dokázal zdolat minimálně pětkrát všechny tři hvězdy posledních let: Djokoviče, Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Je nám líto, video expirovalo.
Thiem si po skalpu Djokoviče zahraje finále Turnaje mistrů

Třetí hráč žebříčku Thiem narazí v nedělním finále na Daniila Medveděva z Ruska, který vyhrál druhé semifinále s Rafaelem Nadalem.

Ať získá v neděli trofej Thiem nebo Medveděv, stane se králem Turnaje mistrů poprvé a zároveň bude šestým jiným vítězem závěrečné akce sezony za posledních šest let.

"Teda co předvedl za stavu 0:4 v tie-breaku, to bylo neuvěřitelné. Nemyslím si, že jsem hrál špatně, ale on to řezal a všechno mu spadlo do kurtu. Co se pak dá dělat?" uvedl Djokovič.

Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 5,7 milionu dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Thiem (3-Rak.) - Djokovič (1-Srb.) 7:5, 6:7 (10:12), 7:6 (7:5), Medveděv (4-Rus.) - Nadal (2-Šp.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:3.

Čtyřhra - semifinále:

Koolhof, Mektič (5-Niz./Chorv.) - Granollers, Zeballos (4-Šp./Arg.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články