Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

San Sebastian dál vládne La Lize, giganti ztratili a Vaclík pomohl Seville

Vedoucí tým španělské La Ligy San Sebastian udolal v 10. kole Cádiz 1:0 a upevnil si první místo. Favoritům se naopak nedařilo. Real Madrid neudržel vedení na hřišti třetího Villarrealu a po remíze 1:1 zůstal čtvrtý. Na druhou pozici poskočilo Atlético Madrid po hubeném vítězství 1:0 nad Barcelonou, která uspěla v jediném z posledních šesti utkání a klesla na jedenáctou příčku. Sedmá Sevilla i s brankářem Tomášem Vaclíkem v sestavě přestřílela Vigo 4:2.

Zklamaní hráči Realu po remíze s Villarrealem
zdroj: ČTK/EFE autor: Domenech Castelló

Šestou výhru v řadě zařídil Realu Sociedad v 66. minutě Alexander Isak. Švédský útočník si naskočil na centr Adnana Januzaje a hlavou zaznamenal druhý gól v sezoně. San Sebastian má v čele soutěže tříbodový náskok před Atléticem, které má ale dva zápasy k dobru.

Cádiz sice prohrál podruhé za sebou, přesto zažívá úspěšný vstup do ročníku. Po deseti duelech má na kontě 14 bodů a drží se na pohárové páté příčce.

O skóre za Cádiz se propadla Granada, která podlehla 1:3 Valladolidu. Dosud poslední tým španělské ligy zvítězil podruhé za sebou a posunul se na 17. místo.

Real ve šlágru remizoval

"Bílý balet" přitom začal výborně, po dvou minutách vedl zásluhou prvního gólu útočníka Mariana v sezoně. Bez kapitána Sergia Rámose i nejlepšího střelce mužstva Karima Benzemy, který se prosadil v posledních čtyřech soutěžních střetnutích, ale zápas k vítězství nedovedl.

Čtvrt hodiny před koncem fauloval brankář Thibaut Courtois a následnou penaltu proměnil v pátou trefu v ročníku Gerard Moreno.

Přestože Villarreal ve druhé půli střelecky dominoval, kouč Realu Zinédine Zidane prohlásil, že jeho tým mohl získat všechny body. "Zasloužili jsme si mnohem víc vzhledem k tomu, jak jsme především v první půli hráli. Jsem naštvaný, že máme jen bod."

Sevilla i s Vaclíkem otočila výsledek 

Sevilla vstoupila do utkání s Vigem aktivně a šla do vedení už po pěti minutách. Vaclíka však poté dokázali překonat Iago Aspas s Nolitem.

Obrat zahájili domácí v nastaveném čase prvního dějství, kdy vyrovnal Júsuf En-Nesjrí. Hosté už si mysleli na zisk bodu, když slepenými brankami mezi 85. a 87. minutou Sevilla vybojovala čtvrté vítězství v ročníku.

Atléticu zařídila tři body v zápase s Barcelonou branka belgického záložníka Yannicka Carrasca z nastavení prvního poločasu.

Barcelona, kterou v létě převzala klubová legenda Ronald Koeman, získala pouze 11 bodů v úvodních osmi duelech a náleží jí 11. příčka. Katalánci navíc přišli o Gerarda Piquého, který zápas nedohrál kvůli zranění kolena.

Výsledky 10. kola španělské ligy:

Levante - Elche 1:1 (12. Melero - 64. Tete), Villarreal - Real Madrid 1:1 (76. Moreno z pen. - 2. Mariano), FC Sevilla - Vigo 4:2 (5. Koundé, 45.+3 En-Nesjrí, 85. Escudero, 87. El Haddadi - 10. Aspas, 36. Nolito), Atlético Madrid - FC Barcelona 1:0 (45.+3 Carrasco), Eibar - Getafe 0:0, Cádiz - San Sebastian 0:1 (66. Isak), Granada - Valladolid 1:3 (63. Duarte - 45.+2 Plano, 53. Marcos André, 90. Jota), Alavés - Valencie 2:2 (2. Navarro, 16. Pérez z pen. - 72. Vallejo, 77. Guillamón).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články