Hlavní obsah

Sevilla - Vigo 4:2Vaclík pomohl Seville k vítězství, Real Madrid jen remizoval, Barcelona prohrála

Aktualizováno

Po dvou zápasech se brankář Tomáš Vaclík vrátil ve španělské fotbalové lize do sestavy Sevilly a v 10. kole přispěl k vítězství 4:2 nad Celtou Vigo. Oslabený Real Madrid, kterému chybělo sedm hráčů, neudržel vedení nad Villarrealem a musel se spokojit s remízou 1:1. Atlético Madrid protáhlo vítěznou sérii v lize na pět utkání díky domácí výhře 1:0 nad Barcelonou, která zažívá nejhorší vstup do ročníku od sezony 1991/92.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Zklamaná barcelovská hvězda Lionel Messi po porážce na hřišti Atlétika Madrid.

Článek
Fotogalerie

Sevilla začala aktivně a šla do vedení po pěti minutách hry. Vaclíka však poté dokázali překonat Iago Aspas s Nolitem.

Obrat zahájili domácí v nastaveném čase prvního dějství, kdy vyrovnal Júsuf En-Nesjrí. Hosté už si mysleli na bod, když slepenými brankami mezi 85. a 87. minutou Sevilla vybojovala čtvrté vítězství v ročníku.

"Bílý balet" po dvou minutách hry vedl zásluhou první branky útočníka Mariana v sezoně. Bez kapitána Sergia Ramose i nejlepšího střelce týmu Karima Benzemy, který se prosadil v posledních čtyřech soutěžních zápasech Realu, ale hosté zápas k výhře nedovedli. Čtvrt hodiny před koncem fauloval brankář Thibaut Courtois a následnou penaltu proměnil v pátou trefu v sezoně Gerard Moreno.

Přestože Villarreal v druhé půli střelecky dominoval, kouč Realu Zinédine Zidane mínil, že jeho tým mohl získat všechny body. "Zasloužili jsme si mnohem víc vzhledem k tomu, jak jsme především v prvním poločase hráli. Jsem naštvaný, že máme jen bod potom, jak jsme se snažili." Obhájce titulu zvítězil jen v šesti z 12 zápasů ve všech soutěžích a v tabulce je čtvrtý.

Atléticu zařídila tři body branka belgického záložníka Yannicka Carrasca ze třetí minuty nastavení prvního poločasu. Svěřenci Diega Simeoneho jsou druzí za San Sebastianem jen kvůli horšímu skóre. Barcelona, kterou v létě převzala klubová legenda Ronald Koeman, získala pouze 11 bodů v úvodních osmi duelech a náleží jí 10. příčka. Katalánci navíc přišli o Gerarda Piquého, který zápas nedohrál kvůli zranění kolena.

Španělská fotbalová liga - 10. kolo:
Levante - Elche 1:1 (12. Melero - 64. Tete),
Villarreal - Real Madrid 1:1 (76. Moreno z pen. - 2. Mariano),
FC Sevilla - Vigo 4:2 (5. Koundé, 45.+3 En-Nesjrí, 85. Escudero, 87. El Haddadi - 10. Aspas, 36. Nolito),
Atlético Madrid - FC Barcelona 1:0 (45.+3 Carrasco).

Reklama

Související témata: