Ve finále hudebního pořadu Tvoje tvář má známý hlas se s vítězkou Jitkou Čvančarovou utkal Albert Černý (31), Erika Stárková (36) a Bára Basiková (57). Přestože se v tento večer frontman kapely Lake Malawi vtělil do Joža Ráže (66), představitelka transsexuála Pavla/Dáši z komediálního seriálu Most! v sexy Shakiru (43), a uznávaná zpěvačka se stala Shirley Mansonovou (54) z kapely Garbage, na vnadnou herečku s hlasem jako zvon to nestačilo.

Jako Susan Boyleová (59), legendární vítězka pěvecké soutěže Britain's Got Talent (Británie má talent), dojala porotu i diváky až k slzám. Když na pódiu zapěla hit You Raise Me Up (v překladu Zvedáš mě do výše), jen málokoho nechal její výkon chladným. Dokonce i srandistovi a cynikovi Aleši Hámovi (47) se leskly oči.

„Ona má Aspergerův syndrom a je lehce autistická, a v tom chování se to projevuje. Ona je tak strašně jiná a tak strašně čistá…“ popisovala Čvančarová předtím, než se do ní převtělila. Její reinkarnace byla zcela dokonalá, dokonce i mávala jejím typickým způsobem. Ovšem nešlo jenom o vzhled a chování, ale i zpěv, který pak vystřihla, byl naprosto neskutečný. Jakmile se k ní pak přidal dětský sbor, Eva Burešová (27) v porotě začala ronit krokodýlí slzy. „Byla to emoční horská dráha. Jen jsi vylezla z toho výtahu, tak jsem si říkala doprčic, zase budu brečet. Držela jsem se do té doby, než přišly ty děti, protože jsem maminka, tak ve všech dětech vidím svého syna,“ štkala dojatě.

„Já neviděl jen svýho syna, ale i Ducha svatého a ámen,“ vtipkoval Háma. „Byla to taková facka v tom nejlepším slova smyslu. Co číslo, to perla,“ lichotil jí. „Bylo to na jednu stranu smutný i povznášející, a až budu někdy na dně, chtěl bych, aby mi tohle někdo zazpíval,“ souhlasil Lambora. Výhru 150 tisíc pak Čvančarová věnovala z poloviny organizaci DEBRA a UNICEFu.

VIDEO: Charitativní videoklip Tvoje tvář má známý hlas: Pomozte lékařům a sestřičkám!

Video
Video se připravuje ...

Charitativní videoklip Tvoje tvář má známý hlas: Pomozte lékařům a sestřičkám! TV Nova

Pro Čvančarovou byla zkrátka Boyleová výborná volba. Hlavní kostymér Roman Šolc, který se kromě Tváře věnuje také výrobě kostýmů pro řadu divadelních představení, přitom pro Aha mimochodem prozradil, že nevkusné šaty, které jí pro dvanácté kolo populární show vyrobil, a na poslední chvíli je opatřil i kraječkami, se na sebe Čvančarová zprvu cukala obléct. „Susan Boyleová, kterou ztvární, je dost nevkusná. A to říkala i Jitka: ‚Proboha, jak si to na sebe mohla vzít!‘,“ smál se. Čvančarová přitom v minulosti měla podstatně zajímavější kostýmy: ať už byla „arizonskou pěnicí“ Tornádo Lou z Limonádového Joea, Arethou Franklinovou (†76), krásnou Adele (32), Eltonem Johnem (73), či svůdnou Cardi B (28).

Kvůli půvabné americké rapperce se Čvančarová mimochodem stala obětí kontroverze a možná až přehnané korektnosti. Některým jejím fanouškům totiž vadilo, že v písni použila vulgární slovo „nigga“, tedy velmi hanlivý termín, jaký mohou říkat jen Afroameričané, nikoliv lidé jiné barvy pleti – přestože bylo normálně součástí písničky.

Herečka se sice veřejně omluvila a kála se, že to měla být ona samotná, kdo ono slovíčko na „n“ v textu vynechá či nahradí něčím jiným, jenže to byla právě její reakce, co hereččiny příznivce definitivně popudila. Většina jejích příznivců totiž upřímně nechápala, proč se omlouvá. „Tahle cenzura je směšná,“ vrtěli nad Čvančarovou hlavou. „Nevidím důvod omlouvat se za interpretaci písně tak, jak je v originále.“ Za herečku, zavalenou takzvanými hejty, se pak musela postavit sama televizní stanice Nova, a jasně všem napsala, že šikanu svých hvězd tolerovat nebude.

VIDEO: Tvoje tvář: Albert Černý jako Vondráčková! Co na to sama Helena?

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář: Albert Černý jako Vondráčková! Co na to sama Helena? TV Nova

Bonusem se stala píseň We Are the World, kterou nazpívali jak aktuální soutěžící Tváře, tak i ti minulí, například Hana Holišová (40), Jan Cina (32) či právě výše zmiňovaný loňský vítěz Marek Lambora. Tímto speciálním klipem vyzývali diváky k pomoci nemocnicím. Sama Čvančarová ji na sociální síti sdílela již v pátek, a dala průchod všem emocím, co se s koncem sedmé řady Tváře vázaly.

„V posledních měsících žijeme ve velkých emocích. Strach, vztek, lítost, je těžké se v tom všem orientovat. My jsme spolu byli moc rádi, možná raději než za normálních okolností. Měli jsme možnost pracovat a byli jsme vděční, že to jde. Došlo nám, silněji než jindy, že k sobě musíme být ohleduplní. Je to jedna z nejkrásnějších věcí, kterou si navzájem můžeme dát,“ nabádala své follwery, aby i oni byli ohleduplní a přispěli na účet 3252709036/5500, variabilní́ symbol: 2020.

Kromě toho zazpíval Jordan Haj (32) s Martinem Schreinerem (23), kteří byli Hanou Zagorovou (74) s Petrem Rezkem (77), a jejich Duhová víla byla sice těžkou improvizací se zapomenutým textem, ale upřímně pobavila. Bořek Slezáček (53) s Andreou Kalousovou (24) si střihli hravý duet z filmu Hudbu složil, slova napsal, tedy písničku Pop! Goes My Heart. Jejich výkon byl překvapivě povedený a porota je pochválila. Byli totiž od počátku dvojice, ve kterou nikdo nevěřil, a oni přitom dokázali, že si svou účast v soutěži zasloužili.

Fotogalerie
168 fotografií