Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2020 10:22 | Šport | Šport mix
Foto

Vlhová to opäť dokázala a porazila rivalku Shiffrinovú! Prvé kolo má tentokrát dve víťazky

Druhý deň v Levi priniesol novú trať, o ktorú sa postaral tréner Mikaely Shiffrinovej. Tú ako prvá vyskúšala včerajšia víťazka Petra Vlhová.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla najlepší čas aj v prvom kole druhého slalomu novej sezóny Svetového pohára. Na rozdiel od soboty sa jej však na druhý deň výkonom v prvej jazde vyrovnala iná pretekárka, Švajčiarka Michelle Gisinová zašla rovnaký čas 54,32 s.

"Mám nejaký náskok pred Mikaelou, ale som zarovno s Michelle a medzi nami je Wendy. V druhom kole budem musieť veľmi riskovať, aby som vyhrala. Neurobila som výraznú chybu, ale ako keby mi chýbala agresivita, asi som mohla ísť do toho ešte viac.
Samozrejme ani trať nebola postavená pre mňa optimálne, oni vedia, čo nemám rada. Uvidíme, aké bude druhé kolo, dobre si ho prezriem, ale v každom prípade musím ísť na doraz," konštatovala v priamom RTVS Vlhová, ktorá vo veku 25 rokov bojovala o šestnáste víťazstvo v pretekoch SP.
      
Aj na tretej pozícii figurovala Vlhovej švajčiarska súperka, Wendy Holdenerová zaostala 23 stotín. Američanka Mikaela Shiffrinová ako najväčšia rivalka slovenskej zjazdárky sa usadila na štvrtej priečke (+0,37 s). Súťaž pokračovala po 25-ke štartujúcich, druhé kolo bolo na programe o 13.15 h.  
      
Na štarte pre nariadenú karanténu opäť chýbali švédske lyžiarky na čele so zásadnou spolufavoritkou Annou Swenn-Larssonovou. Na trať sa vydala ako prvá víťazka predchádzajúceho dňa a Vlhová predviedla opäť svoj vysoký štandard, teda takmer bezchybnú a dynamickú jazdu s určitými rezervami v niektorých oblúkoch. Naznačil to už výkon ďalšej v poradí, keď Holdenerová s ňou v hornej časti držala krok a malá chybička v strmine ju stála trochu času.
     
So štvorkou vyrazila do boja Shiffrinová. Od začiatku jej jazdy bolo zrejmé, že ani architektúra kurzu jej k výraznému ataku nepomôže, hoci autorom trate bol americký tréner. Fenomenálna lyžiarka mala menšie problémy prekvapujúco aj v nájazde do zatvoreného úseku a jej strata postupne narastala. V záverečnej rovinke vykĺzala pre seba ešte pár stotín. Po nej išla Gisinová, u ktorej strata tiež najprv rástla, ale napokon predviedla v strmej pasáži najlepšie oblúky.    
     
Neskôr ešte zaujali jazdy niekoľkých pretekárok, ktoré však po sľubných medzičasoch stroskotali práve v ťažkých oblúkoch, kde sa navyše postupne trochu rozbíjal povrch. Najvýraznejší posun zaznamenala s číslom 21 Martina Dubovská, Slovenka jazdiaca za Česko sa zaradila na 8. pozíciu s mankom 66 stotín.  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ik, Nový Čas, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS